Kitap okudu, umre hediyesi kazandı

Akyazı ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, mektup ve kitap okuma yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. Yarışmada umre ödüllünü Hendek Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 2.sınıf öğrencisi Meral Özdemir kazandı.

\'En Sevgiliye Kitap Okuma\', \'En Sevgiliye Şiir ve Mektup\' konulu yarışmayı, Sakarya Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği, Akyazı İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, belde belediyeleri birlikte düzenlendi. Dernekte yapılan ödül töreninde konuşan AKEGDER Başkanı Mehmet Çelik, iki aydır sürdürdükleri Kutlu Doğum programı ile Hz. Peygamber\'i (sav) tanıtmayı, insanların kalbindeki, sevgisini taze tutmayı ve şefaatine nail olmayı hedeflediklerini söyledi.

Şiir dalında Konuralp İlköğretim Okulu öğrencisi İclal Kayış, mektup dalında Madanoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi İlayda Güler, kitap okuma dalında ise Hendek Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 2.sınıf öğrencisi Meral Özdemir\'in birinci olduğunu vurgulayan Çelik, "Yarışmalarda dereceye girenlere, umre ziyareti, dizüstü bilgisayar, tablet, bisiklet, MP5 çalar gibi çeşitli hediyeler takdim ettik. Umre hediyesini de Meral Özdemir kazandı. Ancak inanıyoruz ki en büyük ödül O’nun (sav) ümmeti olma şerefidir." dedi.

Dereceye girenlerin ödüllerini Kuzuluk Belediye Başkanı Bilal Soykan, Altındere Belediye Başkanı Mehmet Çakmak, Dokurcun Belediye Başkanı Ruhi Yılmaz, AKEGDER Başkanı Mehmet Çelik, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, CHP İlçe Başkanı Muzaffer Başer, Sakarya Sanayici ve Girişimci Derneği Akyazı Şube Başkanı Hüseyin Kav ve Orman İşletme Müdürü Zekeriya Beyazlı verdi.
Programda ayrıca okunan 333 hatim ve 33 milyon salâvatın da duası yapıldı.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]