Kitap kurtlarına yıldızlı rozet takıldı

Sakarya Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Kitap Okuma Yıldızı Projesi” kapsamında, belirlenen sayıda sayfa okuyan öğrencilere, “Kitap Okuma Yıldızı rozetleri takıldı. 

Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ikinci yarıyıldan itibaren ilk ve ortaokullarda uygulanmak üzere başlatılan proje kapsamında, Şubat ayı boyunca, belirlenen sayıda sayfa okuma hedefine ulaşan öğrencilere okudukları sayfa sayısına göre rozet takıldı. Projenin uyguladığı okullardaki veliler, öğrencilerinin daha önce haftada bir kitap bitirirken, projeyle birlikte günde bir kitap bitirdiklerini, başlarını kitaplardan kaldırmadıklarını söyledi.

Projede, okunan sayfa sayısına göre okuma gönüllüsü, örnek okuyucu, okuma elçisi, okuma lideri ve okuma fatihi olmak üzere beş basamaktan oluşan unvan veriliyor. İlkokul ikinci sınıfta ayda iki yüz sayfa okuyan öğrenci okuma gönüllüsü, üç yüz sayfa okuyan öğrenci örnek okuyucu, üç yüz elli sayfa okuyan öğrenci okuma elçisi, dört yüz sayfa okuyan öğrenci okuma lideri, beş yüz sayfa okuyan öğrenci ise okuma fatihi unvanını alıyor. Üçüncü sınıfta unvanlar sırasıyla üç yüz, dört yüz, dört yüz elli, beş yüz ve altı yüz sayfa okuyan öğrencilere veriliyor. İlkokul dördüncü sınıfta, dört yüz sayfa okuyan okuma gönüllüsü, beş yüz sayfa okuyan örnek okuyucu, altı yüz sayfa okuyan okuma elçisi, yedi yüz elli sayfa okuyan okuma lideri ve dokuz yüz sayfa okuyan öğrenci de okuma fatihi unvanını alıyor. Ortaokullarda da tüm sınıflar için geçerli olmak üzere, ayda beş yüz sayfa okuyan öğrenci okuma gönüllüsü, altı yüz sayfa okuyan öğrenci örnek okuyucu, yedi yüz elli sayfa okuyan öğrenci okuma elçisi, dokuz yüz sayfa okuyan öğrenci okuma lideri, bin iki yüz elli sayfa okuyan öğrenci ise okuma fatihi oluyor.

Projeye göre bir ile beş yıldız arasında derecelendirilen unvanlar, belirlenen limitte sayfa okuyan öğrencilere yıldızlı rozet olarak takılacak. Okunan sayfa sayısı ortalaması, sınıf seviyesine göre okuma elçisi düzeyine ulaşan sınıfa, okul idaresince “Bu Sınıf Kitap Okuma Yıldızıdır” yazılı bir belge verilecek. Ayrıca okul yönetimince üzerinde yıldız resmi olan ve “Bu Sınıf Kitap Okuma Yıldızıdır” yazılı bir çerçeve hazırlanıp dış taraftan sınıf kapısının üzerine asılacak. Öğrencilerin hafta sonu, tatil ve ev okumaları veliler tarafından, teneffüs ve okuma saatlerindeki okumaları ise öğretmenler tarafından takip edilecek.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]