"Kışın kan bağışı düşüyor, stoklar tükendi, kan verin"

Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar ve Koordinatör Ceyda Topaloğlu, Sakaryalıları kan bağışına davet etti. Topaloğlu, kış aylarında bağış miktarında önemli düşüşler olduğunu belirterek, “Kan stoklarımız tükendi.” dedi.

İşgüzar ve Topaloğlu, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ni (SGC) ziyaret ederek Başkan Sezai Matur’la görüştü. Görüşmede SGC’ye ve Sakarya basınına Kızılay’a katkıları için teşekkür eden Başkan Ahmet İşgüzar, “Sakarya halkını kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

“Her mevsim kana ihtiyaç var"

Koordinatör Ceyda Topaloğlu ise kış aylarında bağış miktarında önemli düşüşler olduğunu ifade etti. Kan stoklarının tükendiğini belirten Topaloğlu, şunları kaydetti: “Kış nedeniyle insanımız kan bağışlamak istemiyor. Oysa bağışlanan kana her mevsim ihtiyacımız var. Tüm Sakaryalı hemşehrilerimizi kan bağışına davet ediyorum. Her birey, bir gün bağışlanan kana ihtiyaç duyabilir. Bu unutulmasın.”

“Kışın kan vermede sakınca yok, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor"

Kış aylarında kan bağışının sağlık açısından hiçbir sakıncası olmadığını ifade eden Ceyda Topaloğlu, “Aksine bağış, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranacaklarına inanıyorum. Kendini sağlıklı hisseden tüm vatandaşlarımızı Atatürk Bulvarı’ndaki kan bağış noktamıza bekliyoruz.” diye konuştu.

SGC Başkanı Sezai Matur da kendisinin her üç ayda bir düzenli olarak kan bağışında bulunduğunu açıkladı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]