Kırtasiye ürünlerinde "kanserojen" tehlikesi

KANSERDER yönetim kurulu başkanı Nihal Akar, yeni eğitim ve öğretim yılına girmeye hazırlanılan şu günlerde, kırtasiye ürünlerinde kanserojen madde olabileceği tehlikesine işaret etti.

Özellikle ucuz ve kalitesiz olarak bilinen Çin mallarına karşı velileri uyaran Akar, “Satın aldığınız ürünlerin kaliteli, sağlıklı ve kanserojen madde içermemesine dikkat edin. Özellikle Çin mallarından uzak durun” dedi.

“Merdiven altı satışlara dikkat”


Kısa adı KANSERDER olan Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneği yönetim kurulu başkanı Nihal Akar, özellikle merdiven altı satış yapanlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Akar şunları söyledi:


“Patentini bilmediğimiz, bakanlık onaylı olmayan ürünlerden uzak durulması gerekli. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı onayı olmayan ürünlere asla rağbet gösterilmemeli. Satın alınan ürünlerin mutlaka Bakanlık onaylı olup olmadığı sorgulanmalı. Merdiven altı satış yapanlara karşı da dikkatli olunmalı. Bu kişilerin sattıkları ürünlere rağbet gösterilmemeli”.

“CE ibareli ürünler alın”

KANSERDER başkanı Nihal Akar ayrıca, kırtasiye, oyuncak gibi ürünler satın alınırken, ürünün üzerinde “CE” kalite standardı ibaresinin olup olmadığına dikkat edilmesini istedi.

Alışverişleri  genelde annelerin yaptığına işaret eden Nihal Akar, annelere seslenerek, “Alışveriş yaparken nasıl ki kendiniz için titiz davranıyorsanız, çocuklarınız için de aynı titizliği ve hassasiyeti göstermeniz gerekir. Sizden fedakarlık bekliyoruz. Gerekirse maddi anlamda bir şeylerden feragat etmenizi bekliyoruz. Çocuklarınıza kırtasiye malzemesi  veya oyuncak alırken sağlıklı ve kaliteli olup olmadığını mutlaka sorgulayın. Ona göre satın alın” dedi.

Hayırseverlere  çağrı

KANSERDER yönetim kurulu başkanı Nihal Akar ayrıca, eğitim yardımı yapan hayırseverlere de seslendi. Akar, “Bu aylarda eğitim yardımı yapan hayırsever insanların sayısı artar. Yoksul öğrencilere yardım yapacak olan hayırseverlere sesleniyorum, lütfen yapacağınız yardımlar ucuz ve kalitesiz ürünler olmasın. Yapacağınız yardımların riskli olmaması için onaylı ürünlere dikkat ediniz. Fazla paket hazırlayıp riskli ürünler hediye etmek yerine, tehlike arzetmeyen ürünleri seçiniz” şeklinde konuştu.

“Bağımlılık yapan ürünlerden uzak tutun”

Nihal Akar, bazı kırtasiye ürünlerinin çocuklar üzerinde bağımlılık etkisi yaptığını hatırlatarak, bu konuda velileri uyardı. Akar şöyle konuştu:
“Kokulu silgiler gibi bağımlılık yapan bazı kırtasiye ürünleri var… Onlar zamanla çocuklarımızda bağımlılık yapar. Bu tür ürünleri asla satın almayın ve çocuklarınızı bu konuda sürekli uyarın. Süslü olan ürünler yerine patentli ürünler satın almaya özen gösterin. Yani süse değil, kaliteye önem verin”.
Okullarda zaman zaman bu tür konularda çocukları ve velileri aydınlatmaya çalıştıklarını ve onları kanserojen madde içeren ürünlere karşı bilgilendirdiklerini anlatan Nihal Akar, yeni eğitim ve öğretim döneminde de yine benzeri bilgilendirme çalışmaları yapmayı düşündüklerini söyledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]