Kiraladığı otomobili, sahte evraklarla Sakarya'da sattı

Giresun\'dan kiraladığı otomobili, düzenlediği sahte evraklar ile Sakarya\'da bir galeriye satan şahıs için polis ekipleri geniş çaplı araştırma başlattı.

Edinilen bilgilere göre, Giresun’da kiraladığı otomobili burada sahte evraklarla galericiye satan şahıs parayı aldıktan sonra kayıplara karıştı. Olay sonrası mağdur olan Galerici Kenan Özden yaptığı açıklamada, “Ayın 27’sinde bana satılması için bir araç geldi. Cuma günüydü. Anlaştık, 19 bin 100 TL aldım aracı. Noterden satışını yaptım. Tüm prosedür tamamdı. Aracı satan kişinin evrakları tamamdı.

Evraklarla notere gittik. Noterde satışını yaptım. Daha önceki satış yaptığım araçlardaki gibi. Satış yaptıktan sonra kişinin parasını ödedik biz. Ondan bizi 4- 5 gün sonra bizi birisi aradı. Giresun\'dan bu otomobilin sahibi benim arabayı ben kiralamıştım, benim adıma sahte kimlik düzenleyip bu arabayı satış yapmışlar dedi. Tanımıyorum bu beni arayan adamı da. Benim bu sahte kimliği anlamam mümkün değil. Onun uzmanı noter. Noterin bunu anlamaması kendi sorumluluğu. Ben normal satışımı almak için gittim. Sürekli araç aldığım gibi araç aldım. Yedek anahtarı bana gelecek diye burada sözleşmede yaptım. Yedek anahtarını göndermek kaydıyla. Ondan sonra aracımızı Emniyet Müdürlüğünden istediler. Aracınızla ilgili dolandırıcılık olayı olmuş diyerek. Aracı biz kendimiz götürdük. Polisler bize yakalanacağını söylediler. Tabiki polislerin ellerinde bilgileri var. Mağduruz gerekli yerlere durumları ilettik. Araç sahiplerine geldi araçlarını aldı bizde mağduruz” ifadelerini kullandı.

Polis dolandırıcılık yapan şahıslar için geniş çaplı araştırma başlattığı öğrenildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]