'Kimlik Numaranızı Alın Oyunuza Sahip Çıkın'

Ak Parti İl Başkanı Şenol Morgül, oy kullanacak seçmenleri kimlik numaralarını en kısa sürede almaları konusunda uyardı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun kimlik numarası olmayan vatandaşların oy kullanamayacağını belirtmesi üzerine bir uyarıda buluna Ak Parti İl Başkanı Şenol Morgül, seçmenleri bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Her seçmenin kendi oyuna sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Morgül, “Kimlik numarası olmayan vatandaşlarımız oy kullanamayacak. Vatandaşlarımız sandık başında kötü bir sürprizle karşılaşmamak için ilçe nüfus müdürlüklerine giderek kimlik numaralarını temin etmeliler. Seçmen olma hakkını kazanmak da sandığa gidip irade ortaya koymak kadar önemlidir. Bu nedenle kimlik numaralarımızı alalım, oylarımızla demokrasiye sahip çıkalım. Her oy bizim için değerlidir” şeklinde konuştu.

Kimlik belgelerine dikkat

İl başkanı Şenol Morgül ayrıca üzerinde kimlik numarası bulunmayan soğuk damgalı sürücü belgesi, askerlik belgesi pasaport ve evlenme cüzdanı gibi  belgelerin oy kullanma sırasında kimlik tespiti için geçersiz sayılacağını aktararak, kimlik tespiti için kullanılacak belgelerde TC kimlik numarası bulunmasına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]