Kimliği Belirsiz Kişiler İlköğretim Okuluna Zarar Verdi

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yenilenen Bileciler-Solaklar İlköğretim Okulu'na giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler yangın söndürme tüpleriyle sınıflara zarar verdi.

İstanbul Yıldız Lions Kulübü'nün katkılarıyla 80 bin YTL harcanarak yenilenen ve geçen ay törenle eğitim-öğretime açılan Bileciler-Solaklar İlköğretim Okulu, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı. 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin eğitim gördüğü okula önceki gün giren kişi ya da kişiler, yangın söndürme tüplerini sıkarak sınıfları kirletti. Dolaplardaki dergileri dağıtan kişi ya da kişiler öğrencilerin çantalarına da zarar verdi.

Okulda görev yapan öğretmenin babası Sedat Uluer, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, olayın hizmetlinin okula gelmesiyle ortaya çıktığını söyledi. Sınıflardaki dağınıklığı gören hizmetlinin kendisine haber verdiğini kaydeden Uluer, "Dün öğleden sonra hizmetçi kadın kapıyı açtığında içerideki dağınıklığı görmüş. Sonra bana haber verdi. İçeri girdiğimizde her taraf dağınıktı. Yangın söndürücü tüpünü her tarafa sıkmışlar. Çalınan bir şey yok ama her tarafa zarar vermişler. Dergileri ve kağıtları dağıtmışlar. Öğretmene ve öğrencilere hakaret eden bir not bırakmışlar." dedi. Daha önce de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce okuldaki kitaplara ve kalemlere zarar verildiğini anlatan Uluer, sorumluların kısa sürede bulunmasını istedi.

İsmini söylemek istemeyen bir öğrenci velisi okula zarar verilmesinin velileri ve çocukları üzdüğünü ifade etti. Sabah çocuğunu okula getirdiğinde çok kötü bir manzarayla karşılaştığını kaydeden öğrenci velisi, şunları söyledi: "Okulumuz daha yeni yenilenmişti. Bu şekilde zarar verilmesi çok üzücü. Burada çocuklarımız okuyor. Kim neden zarar verir anlamıyorum."

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise, okulda gerekli her türlü önlemin alınacağını bildirdi. Konuyu hassasiyetle incelediklerini dile getiren Yazıcı, olayı çözmeye çalıştıklarını belirtti. Anasınıfı ile birlikte 50 öğrencinin eğitim gördüğü okula zarar veren kişi ya da kişilerin bulunması için jandarma çalışmasını sürdürüyor.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]