Kıbrıs gazisi sokakta kaldı

Adapazarı İlçesi'nde yaşayan Kıbrıs gazisi Haşim Budak, evinin çatısının çökmesinin ardından sokakta kaldı. Bekar olduğu için kiralık ev bulamadığını iddia eden Haşim Budak, tren garı ve hastanelerin bekleme salonlarında hayatını sürdürdüğünü söyledi.

Kıbrıs gazisi Haşim Budak'ın uzun yıllar yaşadığı Maltepe Mahallesi'ndeki baba evinin çatısı yaklaşık 5 ay önce bakımsızlık nedeniyle çöktü. Maddi durumu el vermediği için evini yaptıramayan Haşim Budak kiralık ev aradığını, ancak bekar olması nedeniyle kimsenin ev vermek istemediğini iddia etti. Haşim Budak ev bulamayınca tren garı ve hastanelerin bekleme salonlarında yaşamaya başladığını söyledi.

Haşim Budak evinin çatısının çökmesiyle çaresiz kaldığını belirterek, "Eşim ile ayrıldık. Bir oğlum var Balıkesir'de yaşıyor, kızım da evli ve ailesiyle yaşıyor. Evimde yalnız yaşıyordum. Evimin çatısının çökmesiyle hayatım da alt üst oldu. Şimdi tren garında, hastane acil servislerinde kalıyorum" dedi.

Her ay gazi aylığı aldığını söyleyen Haşim Budak, "Başımı sokacak küçük bir ev kiralamak istedim, bekar olmam nedeniyle kiralık ev vermediler. Öyle büyük bir ev de aramıyorum. Bir odalı olsun o bile yeterdi bana. Çok zor durumdayım. Maddi durumun olmadığı için evimi de yaptıramadım. Yetkililerden isteğim evin çatısının yapılması, ya da evin bahçesine küçük bir baraka yapsınlar o bile yeter bana" diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]