Keşkek Şenliği'ne ilgi büyük oldu

Yunus Emre Meydanında, Erenler Belediyesi’nin Erenler Yerel Kültür Derneği ile birlikte organize ettiği Yerel Kültür ve Keşkek Festivaline büyük ilgi vardı.

Erenler Yunus Emre Meydanında Erenler Belediyesi ile Yerel Kültür Derneğinin birlikte organize ettiği Keşkek Festivaline vatandaşların ilgisi büyük oldu. Programa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Kılıç, Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulvahid Uygar, Erenler Mahalle Muhtarları, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ali Dilmen İlköğretim Okulu Bando ve mehteran grubunun gösterileri ile başlayan program Erenler Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin hazırladığı yöresel oyunlarla devam etti. Programın sonunda ise ikram edilen dartılı keşkek vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Erenler Yerel Kültür Dernek Başkanı Sabri Bölükbaş; “Bu sene ilk festivalimizi düzenliyoruz. Bundan sonrakilerde de inşallah eksiklerimizi görerek daha güzel şekilde hazırlanacağız. Hatamız kusurumuz olursa şimdiden hepinizden özür diliyoruz. Her yıl bu zamanda festivalimizi düzenleyerek geleneksel hale getireceğiz. Bizlere her daim yardımlarını esirgemeyen başta Erenler Belediye Başkanımız Cavit Öztürk ve Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Abdulvahid Uygar’a ve bu gecenin hazırlanmasına vesile olan, katkılarını esirgemeyen değerli dostlarımıza ve değerli protokolümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise konuşmasında; “Erenler Yerel Kültür Derneği yeni bir dernek. Bundan çok uzun yıllar önce. Sakarya yerel kültür derneği kurulmuştu. O dönemde uzun süre Başkanlık yapan değerli Engin Pekşen kardeşimize de burdan rahmetler diliyorum. Sonrasında bu teşkilatlanma çalışmaları devam etti. İlçeler bazında da bu çalışmalar yürüyor. Erenler Yerel Kültür Derneğide yeni kurulmuş bir derneğimiz. Erenler Yerel Kültür Derneğinde hemen hemen her milletten üyeler ve yönetimde insanlar var. Bizim burda amacımız Erenlerlilik bilincini yerleştirme adına böyle bir dernek kurma çalışması yapmaktı. Burda asla bir milliyetçilik kavramı yoktur. Festivalimize katılan herkese teşekkür ediyor, gelecek festivallerimizde de tekrar buluşmayı ümid ediyorum” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]