'Keremali Yaylası En Kısa Sürede Elektriğe Kavuşacak'

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Karartı, Keremali Yaylası'nın en kısa sürede enerjiye kavuşacağını söyledi.

Akyazı ilçesinin Yeniköy, Pazarköy, Alağaç, Güzlek, Hasanbey köylerinin ortaklaşa yararlandığı Keremali Yaylası'na enerji götürebilmek için iki aydır çalışmalarını sürdüren SEDAŞ, 82 enerji nakil hattı direğinin ve 100 KVA'lık trafo direğinin montaj işlemlerini tamamladı. Sakarya'nın en yüksek noktası olan ve 1543 metre yükseklikteki Keremali Dağı'ndaki yaylada elektrik dağıtım hizmeti tesis çalışmalarına, Orman İşletme Müdürlüğü ve yayladan yararlanan köylerin sakinleri de destek veriyor.

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Karartı, yaptığı açıklamada, Akyazı ilçesindeki Keremali Yaylası'na elektrik götürülmesi çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Kısa sürede enerji bağlantısının yapılarak, devreye alınan elektrik dağıtım sisteminden, abone olan vatandaşların yararlanacağını kaydeden Karartı, "Enerji nakil hattı tesisi ve trafonun devreye alınmasından sonra yaylada evi olan her vatandaşın abone olmak kaydı ile elektriği kullanma imkanına kavuşacak. Akyazı'nın Beygübet, Yanık ve Beşoluk Yaylalarına da bu yılın Mayıs ayından sonra yapılan çalışmalarla, elektrik götürüldü. Keramali Yaylasında da son aşamaya gelindi." dedi. Enerji nakil hattı tesisi çalışmalarının zor koşullarda yapıldığını ifade eden Karartı, şunları söyledi: "Keremali yaylasına elektrik verebilmek için enerji nakil hattı tesis etmeye çalışan personelimiz dağ yolundan dik yamaçlara çıkardıkları demir direkler için kayaların içine çukur açıyor, zor koşullarda direk dibine beton atıyor, uçurum kenarındaki direklerin üzerinde iletken çekiyor."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]