"Kentpark, Şehrin Kalbinde Parlayan Bir Yıldız"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof. Dr Mustafa İsen, Vali Hüseyin Atak ve beraberindeki gazeteci, yazar ve seyahat acentesi sahiplerine Kentpark'ı gezdirdi.

Konuklarını parkın girişinde karşılayan Başkan Duran heyete Kentpark'la ilgili bilgiler verdi. Duran, “Zirai Donatım alanı atıl bir haldeydi. Burada kullanılmayan depolarda vardı. İlk iş olarak depoların temellerini söktük. Şehrin kalbinde bulunan 160000 metrelik alanı yeşil alana çevirdik. Oyun alanları, yel değirmeni ve kafeteryalar yaptık. Olimpik yüzme havuzu ve kafeteryamızın yapımı devam ediyor. Sapanca Gölü'nü Sakarya'ya bağlayan Çark Deresi parkımızın içinden geçiyor. Tarihi Çark projesinin temelleri attık. Projenin yapımı hızla sürüyor. Kentimizin 40 dönümden oluşan dinlenme alanını, 160000 metrelik Kentpark'la birlikte 200 dönüme çıkardık. Halkımızın stres atacakları, yeşili ve doğasıyla eşsiz bir park kazandırdık. Bu parkın şehrimize kazandırılmasında değerli hocamız Mustafa İsen'in katkıları büyük. Onun Adapazarı sevdası bizde de var. Hızla büyüyen ve gelişen Sakarya'mız Ankara ve İstanbul arasında bir cazibe merkezi oluyor” dedi.
Çevre kirliliği yapmayan yatırımcılara kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirten Başkan Duran, “Sakarya'mız turizm, kültür, sanat ve sanayiler için bir yatırım merkezine dönüşüyor. Çevre kirliliği yapmayan bilinçli yatırımcılarımıza kapımız sonuna adar açık. Çevremizi ve doğayı koruyacak tüm önlemleri alıyoruz” dedi. Depremden sonra nüfusun dışardan gelen yerleşimcilerle iki katı arttığını ifade eden Duran “ Şehrimizde depremin ardından nüfus konusunda çok büyük bir artış yaşandı. Sanayicilerimizin şehrimize yönelmelerinde bu artışın büyük payı var. Yatırımcılarımızı Sakarya'ya çekmiş olmak bizleri onurlandırıyor. Sakaya'mıza yeni bir vizyon kazandırma gayretiyle gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Parkın tümünü dolaşan Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve beraberindekiler, Kentpark'ı çok güzel bulduklarını ifade ederek, ”Büyük işler yapmışsınız. Kentpark şehrin kalbinde parlayan bir yıldız olmuş. Bu park yeşili ve doğası ile harika bir dinlenme mekânı. Başarı çalışmalarından dolayı sizleri kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyoruz” dediler.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]