'Kentime Sahip Çıkıyorum'

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 'Kentime Sahip Çıkıyorum' projesiyle daha yaşanabilir, modern bir şehir oluşturacaklarını söyledi. Vatandaşlara kentlilik bilinci kazandırmayı hedefleyen proje ile hem belediye personeline hem de esnaflara eğitim verilecek.

Toçoğlu, yaptığı açıklamada, kentlilik bilincinin oluşturulmasında öncelikle hukuka uygun davranılması gerektiği belirterek "Bir kentte yaşıyorsak öncelikle kentte yaşamanın sorumluluğunun farkında olmalıyız." dedi. Toçoğlu şehrin kendilerine emanet olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "Şehirlerin üzerimizde hakkı vardır. Bu nedenle yaşadığımız yere karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeli, bunun içinde birinci aşama olarak hukuka saygılı olmak mecburiyetindeyiz. Her istediğimiz şeyi, her aklımıza geleni uygulayamayız. Yapıp ettiklerimizin, şehrimizin sosyal dokusuna ve hukuka uygun olması zaruridir. Bu amaçla kentlilik ve çevre bilincinin oluşması için öğrenen şehir ilkesiyle Kentime Sahip Çıkıyorum Projesi'ni hayata geçiyoruz."

Proje dört aşamadan oluşuyor. Birinci aşaması 3 Temmuz Cuma günü 14.30'da AKM'de düzenlenecek Arama Konferansı. Sivil toplum örgütleri, basın yayın kuruluşları ve belediye yetkilileri ile bir araya gelerek şehrin nasıl daha estetik olabileceği, Sakarya'ya yakışan nedir, beklentiler nelerdir ve yapılması gerekenleri nasıl yapabilecekleri gibi konuları tartışacak. Esnaf temsilcileri de konu hakkındaki görüşlerini açıklayacak. Ardından ikinci aşama olarak eğitim kısmına geçilecek. Eğitim kısmında sadece esnaf değil, ayrıca belediye personeli de eğitim alacak. Hitap şekli, kaldırım düzenlemeleri, işgallerin önlenmesi gibi konularda eğitimler verilecek. Üçüncü aşama ise uygulama. Dördüncü aşama ise izleme. Verilen eğitimin ardından yapılan uygulamaların nasıl geliştiğini izlenecek.

Projenin altı aylık bir süreci kapsadığını dile getiren Başkan Toçoğlu, şunları dile getirdi: "Gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bu proje dünyanın en gelişmiş kentlerinde de uygulanmaktadır. Öğrenen şehir konseptiyle esnafımızın, belediye personelimizin, zabıtamızın Sakarya'ya yakışan bir modele kavuşmasını amaçlıyoruz. Gelişmiş bir şehir olabilmek için devamlı kendimizi yenilemeli, öğrenmeli, yeniliğe ve değişime açık olmalıyız. Kentime sahip çıkıyorum projesine özellikle esnafımızın sağlayacağı katkı, Sakarya'nın modern bir kent olabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Halk sağlığına duyarlı, yasalara saygılı, temizliğe önem veren, kent vizyonuna katılan, belediyelerle iş birliği içinde olan esnafımızla el ele vererek bu projeyi hayata geçireceğiz."

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]