Kent Konseyi Kongresi siyasi şova dönüştü

Salı günü kent konseyinin ilk kongresi Karasu Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşti. Kent Konseyi kongresinin ilki Ak Parti Sakarya Milletvekili Adayı Mustafa İsen’in katılımıyla siyasi şova dönüştü. Ve bazı Kent Konseyi üyeleri salonu terk etti.

Salonu terk eden üyeler

Yıllar önce Karasu’da kurulan Kent Konseyi işlevini yitirince geçtiğimiz aylarda tekrar gündeme gelerek yeniden yapılanmaya gitti ve ardından Konsey üyeleri belirlendikten sonra ilk olağan kongresi Belediye meclis salonunda yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan yardımcısı Murat Çelik saygı duruşu ve İstiklal marşından sonra dinleyici ve Konsey üyelerine yaptığı bir konuşmada sizlere bir misafirimizi davet etmek istiyorum dedi ve meclis salonuna gelen AKP Milletvekili 2’ci sıra adayı Prof Dr Mustafa İsen davet edildi ve salonda büyük uğultulara neden olurken üyelerin bir kısmı salonu terk etti. Üyelerden bazıları “Bizim bildiğimiz Kent Konseyleri kuruldukları İlçelerde tamamen o kentin sorunları ile ilgilenir ancak ilk kongremizde İlçe sorunlarının ve Başkan’ın seçilmesi yerine Siyasi şova dönmesini malesef esefle kınıyoruz bizce başlamadan biten bir Konsey kongresi olmuştur diye belirttiler.

Siyasi Şov

Daha hiçbir konuşma yapılmadan önce misafir olarak Kent Konseyi kongresine katılan Prof Dr Mustafa İsen’in gelmesinin ardından bazı konsey üyelerinin kongrenin siyasi şova dönüştüğünü söyleyerek meclis toplantı salonunu terk etti.

Durumu İspiroğlu kurtardı

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu söylemlerinde “ Ak Parti Sakarya Milletvekili adayımız Prof Dr Mustafa İsen kent konseyi hakkında sizlere konsey hakkında deneyimleri olduğu için bir kaç şey söyleyecektir. Siyasi bir konuşma yapmayacaktır diyerek sözü Prof Dr Mustafa İsen’e verdi. Sözü alan İsen konuşmaya başlamadan önce bazı Kent Konseyi üyeleri salonu terk ederek Kent Konseyinin daha ilk kongresine katılmadı.

Emniyet Müdürü’nden Garnizon Komutanı’na

İlk kent konseyi kongresine Karasu Emniyet Müdürü Sefer Serdar Çakır ve Karasu Garnizon Komutanı Bahadır Helli’de katıldı. Yaklaşık yarım saat kent konseyi kongresinin başlamasını beklediler. Bu durumun ise siyasi bir şova dönüşmesine anlam verebilmişlermidir bilinmez ama salonu terk eden bazı kent konseyi üyeleri Karasu’da atılacak olan adımlar böyle siyasi şova dönüştürüldüğü sürece hiçbir işin içinden çıkılamayacaktır”diye belirttiler.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]