'Kendimizi sorgulamamız için önemli bir fırsat'

Türkiye Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, mübarek üç ayların kendimizi denetleme, sorgulama ve değerlendirme bakımından çok önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Ey Allah\'ı (cc) seviyorum diyen insan! Borçlu olduğun kulluk vazifeni yapabiliyor musun? Peygamberi (sas) seviyorum diyen Müslüman! Onun sünnetini, ahlâkını yaşıyor musun? Kendimize bu soruları sorarak hesaba çekmeliyiz.” dedi.

Kıyak, yaptığı açıklamada, bu aylarda bir kez daha geçmişin muhasebesini yapıp, geleceğe hazırlıklı olmanın tedbirlerini almak gerektiğini dile getirdi. Allah\'ı (cc) sevmenin karşı kulluk vazifesini yerine getirmekle, Peygamberi (sav), O\'nun sünnetini yaşamakla mümkün olabileceğini vurgulayan Kıyak, şunları kaydetti: "Ey Allah\'ı seviyorum diyen insan! Borçlu olduğun kulluk vazifeni yapabiliyor musun? Peygamberi seviyorum diyen Müslüman! Onun sünnetini, ahlâkını yaşıyor musun? Kitabım Kur\'an\'dır dediğin halde emirlerine sarılıp yasaklarından kaçınıyor musun? Allah\'ın nimetlerini yediğin halde şükrünü yerine getiriyor musun? Cennet haktır dediğin, inandığın ve onu arzuladığın halde ona lâyık neyin var? Cehennem de haktır diyorsun -haklı olarak- korkuyorsun. Ama Cehennem\'e sokacak kötülüklerden uzak durabiliyor musun?”

Ölümün hak olduğundan şüphe olmadığını, ölüme hazır olup olmama konusunda kendimizi sorgulamamız gerektiğini vurgulayan Kıyak, tövbe kapısının her zaman açık olduğunu hatırlattı. Kıyak, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şu an ölüme hazır mısın? Kendi suçlarını düzeltip tövbe etmek varken, onun bunun ayıbıyla neden uğraşıyorsun? Geçen yılın bu mübarek günlerinde beraber olduğun halde, şu anda göremediğin eşin, dostun, akraba ve arkadaşlarını düşünüp kendine çekidüzen verebiliyor musun? Hep kendin için çalıştın, durdun. Bugüne kadar İslâm\'ın yaşanmasına katkıda bulunacak bir hizmetin var mı? Kaç kişiyi müslüman yaptın? Kaç yetimin başım okşadın, karnını doyurdun, üstünü giydirdin? Senden sonra insanlığa hizmet edecek, malından, ilminden, neslinden ve örnek ahlâkından bir evlât kazanabildin mi? Evet, bütün bunları kendimize sorup bir durum değerlendirmesi yapmak, bu mübarek günlerin, gecelerin ve ayların şuuruna varmak demektir.”
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]