Kendilerini polis diye tanıtan dolandırıcılar yakalandı

Sakarya’da kendilerini polis olarak tanıtan 21 yaşındaki 2 kişi, yaşlı kadının otomobilin altına bıraktığı paraları alırken suçüstü yakalandı.

Sakarya’da son günlerde artan iletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki E.A. ile M.A., Erenler ilçesi Dilmen Mahallesi’nde ikamet eden 55 yaşındaki N.M.K.’yı telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıttı. Kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini ve bu yolla üzerine kredi çekildiğini belirten dolandırıcılar, N.M.K.’den şahısların yakalanması için bankada ve evinde ne kadar parası varsa poşete koyarak gelecek olan görevlilere vermesini istedi. Konuyu başından bu yana takip eden Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, evin çevresinde tertibat alarak beklemeye başladı. Telefon yolu ile konuştukları kadını bulundukları yere kadar getiren dolandırıcılar, paraların bulunduğu poşeti otomobilin altına koyarak uzaklaşmasını söyledi. Kadının bıraktığı poşeti almak için giden dolandırıcılar, polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen E.A. ile M.A. adliyeye sevk edildi. Gazetecilerin, "Neden yaptınız?" sorusuna, "Kandırıldık" şeklinde cevap M.A.’nın yaralamadan 5 kaydı olduğu, E.A.’nın ise suç kaydı bulunmadığı öğrenildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]