Kendi İmkanlarıyla Organik Tarım Yetiştiriyorlar

Akyazı ilçesi Taşburun Köyü'nde amca yeğen organik tarım ürünleri yetiştiriyorlar.

Taşburun Köyü'nde oturan Kemal Fırıncı, yıllar önce Antalya'da seracılık tesislerinde çalışarak öğrendiklerini yeğeni Yusuf Fırıncı ile birlikte kendi köyünde hayata geçirdi. Amca ve yeğen 11 dönüm arazi üzerinde çağdaş ve modern seracılık yapmaya başladılar.

Kemal Fırıncı ve yeğeni Yusuf Fırıncı, organik olarak domates, patlıcan, biber, fasulye, karpuz ve kavun yetiştiriyorlar. Kemal Fırıncı, uygulamaya koydukları serada 5 dönüm domatesten 60 ton ürün, iki dönüm biberden 5 ton ürün, 2 dönüm fasulyeden 4 ton ürün, bir dönüm patlıcandan 3 ton ürün beklediklerini ve kalan alanı ise karpuz ve kavunla değerlendirdiklerini söyledi.

Taşburun'da ilk kez kavun ve karpuz üretimi yapıldığını bu nedenle üretim hakkında net bilgi veremediklerini söyleyen Kemal Fırıncı, yeteri kadar ürün alacaklarını kaydetti.

Çalışmaları kendi imkanları ile yaptıklarını hiçbir destek almadıklarını belirten Kemal Fırıncı ve yeğeni Yusuf Fırıncı, ürettikleri ürünleri kabzımala değil Akyazı esnafına satmak istediklerini ve Akyazı halkının yüzde yüz organik ürün yemelerini arzu ettiklerini belirttiler.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]