Kenan Sofuoğlu, İddialı Konuştu

 Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, 2009 Dünya Şampiyonası öncesi yapılan testlerde en iyi dereceleri yaptığını belirterek, "Test sonuçlarına göre favori olarak gösteriliyorum." dedi.

Memleketi Sakarya'da gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sofuoğlu, 2007 Dünya Süpersport Şampiyonası öncesi test sürüşlerinin iki hafta önce başladığını söyledi. Gelecek hafta Portekizde ardından Avustralya'daki testlere katılacağını kaydeden Sofuoğlu, ilk testlerde en iyi dereceleri yaptığını vurguladı. 2009 yılında dünya şampiyonluğunu tekrar Türkiye'ye getirmek istediğini ifade eden Sofuoğlu, şunları söyledi:
"2009 yılının ilk testlerini iki hafta önce başladı. İlk testlerde en iyi dereceleri yaptım. Bu 2009 yılında kimin favori olduğunu gösterdi. İlk yarış Mart ayının ilk haftasında Avustralya'da yapılacak. Yarışlar 11. aya kadar sürecek ve 15 ayrı ülkede yarışacağız. Şuanki test sonuçlarına göre favori olarak gösteriliyorum.Tabiki motor sporlarında neyin ne olacağı belli değildir. Sakatlanma ihtimaliniz var. Teknik bir problem çıkabilir. Yarışları bir aksilik olmadan tamamlarsam dünya şampiyonluğunu tekrar Türkiye'ye getireceğim."

Kriz, Motor Sporlarını Vurdu

Küresel ekonomik krizin bir çok sektörü olduğu gibi motor sporlarınıda vurduğunu dile getiren Sofuoğlu, bir çok firmanın yarışlardan çekildiğini bildirdi. Hanspree Ten Kate Honda Takımı adına yarıştığını anlatan Sofuoğlu, Honda'nın en büyük bütçeyi ayırdığı Formula 1'den çekildiğini hatırlattı. Honda'nın Formula 1'den çekilmesinin kendilerinide etkileyeceğini belirten Sofuoğlu, "Motor sporları sponsor desteği ile yürüyen bir spor. Onun dışında büyük firmalar büyük paralar harcıyorlar. Diğer sektörlere bakıldığında kriz motor sporlarını daha çok etkileyecek.Çok firmanın çekildiğini şimdiden duyduk. Honda Formula 1'den çekiliyorki bu en büyük bütçeyi harcadığı yer. Honda Formula 1'de başarılı olamadı. Çekilmesinin en büyük nedenlerinden biride istedikleri başarıyı alamamalarıdır. Üstüne krizde gelince çekilme kararı verildi. Honda başarılı olduğu yerde çekilmeyecektir. Benim kategorimde çekilme gibi bir niyetleri yok. Ancak Formula 1'den çekilmesi bizide etkileyecektir. Benim avantajım her kategorinin ilk üçteki en iyi pilotları bu olaydan çok etkilenmez. Siz ilk 10'da yarışıyorsanız ve daha aşağılardaysanız takımınız sizden maddi destek ile sponsor getirmenizi bekleyecektir. Bu açıdan zorluk olacaktır. Benim açımdan çokta fazla sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum. Benim takımım şampiyonluğa yakın bir takım." şeklinde konuştu.

Arap Ülkeleri Motor Sporlarında Çok Geride

Motosiklet birliği kurmak isteyen Arap ülkelerinin kendisinden ve Türkiye Motosiklet Federasyonu'ndan destek istediğini söyleyen Sofuoğlu, Arap ülkelerin temsilcileriyle Tunus'ta bir görüşme yaptıklarını ifade etti. Arap ülkelerinin teklifine sıcak bakmadıklarını anlatan Sofuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; "Geçen ay Motosiklet Federasyonu başkanımız ile Arap ülkelerinin temsilcileriyle görüşmek için Tunus'a gittik. Bizim kendilerinden isteklerimiz oldu. Kurulacak birliğin Türk-Arap Motosiklet Birliği olmasını istedik. Onun dışında bir kaç isteğimiz daha oldu. Ama orada şunu gördük ki; onlar bizden çok gerideler. Eğer biz bu birliğe katılırsak ileri adım değilde geri adım atmış olacaktık. Bu nedenle şimdilik bu teklife sıcak bakmadık. Ama önünmüzdeki yıllarda güzel çalışmalar yaparsalar belki bu birliğe katılabiliriz."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]