Kenan Sakallıoğlu, başarı öyküsünü böyle anlattı

Yerel Değerlerden, Küresel Liderliğe giden yolda çalışmalarına hızla devam eden TÜMSİAD Sakarya Şubesi, etkinliklerini sürdürüyor.

TÜMSİAD düzenlediği etkinler çerçevesinde Sakarya’nın tanınmış iş adamı Elmas Otel ve Fiat SAMTAŞ A.Ş’ nin Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Sakallıoğlu\'nu konuk etti. Kenan Sakallıoğlu, TÜMSİAD üyeleri ile bir araya gelerek tecrübelerini ve başarı öyküsünü anlattı.

TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Kesik\'in açılış konuşmasını yapmasının arından hayat hikayesi ve başarıları hakkında katılımcılara bilgiler veren Sakallıoğlu, "Ben her sabah 5.30\'da uyanır ve sabah namazını kılarım. Sonra yarım saat yürüyüş yaparım. Sonra duşumu alır, kahvaltıya geçerim. Saat 8.30\'da şirketlerimdeki toplantılarıma katılırım. Disiplin benim için herşeyden önce gelir. Şirket çalışanlarımla her zaman iyi geçinirim. Hayatımda 3 defa çok acılı günler ve yokluk yaşadım. Bunlardan birincisi büyük çaba ve emeklerle kurduğum Sakalloğlu Şirketler Grubu\'ndan ayrılmak zorunda kalmam, ikincisi Adana\'da terör saldırısında 3 aylık hamile kızımın hayatını kaybetmesi, üçüncüsü ise 1999 Marmara Depremi\'nde yeğenim Ayhan Sakallıoğlu ve damadımın hayatını kaybetmesiydi. Çalışanlarım ve yakınlarıma her zaman, \'Dürüst olun, şeffaf açık ve seçik olun. Her konuda mutlaka toplantı yapın. Yönetim kurulunda problemleri tartışın\' gibi öğütlerde bulunurum" dedi.

Kenan Sakallıoğlu, "Otomotiv üssü ve yerli otomobil" ile ilgili sorulan soruya, "Yerli otomobil bir montajdır. Otomobil firmaları en ucuz ve en kaliteli parçayı hangi ülkede bulurlarsa alıp araçlara öyle monte ediyorlar. İran, Hindistan ve Rusya gibi ülkeler yerli otomobilini üretiyor. Yerli otomobilde önemli olan kaç adet satılacağıdır. Bu iş babayiğitlik işi değil, hesap işidir. Türkiye\'de otomotivin gelişmesi veya bu işe yatırım yapacak babayiğidin bulunması bana biraz zor geliyor" şeklinde cevap verdi.

İşte Sakallıoğlu\'nun başarı öyküsü:

Sakallıoğlu, "Yerli otomobil üretecek bir babayiğit yok"
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]