Kemal Öztürk: 'Ak Parti'nin 7-0 alacağına inanıyorum'

Anadolu Ajansı (AA) eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, Sakarya’da AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu tamamladıktan sonra seçim çalışmasına, Sakarya basınıyla buluşarak başladı. 

TBMM Başkanı Başdanışmanlığı, Başbakan Basın Danışmanlığı ve son olarak Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan Kemal Öztürk, AK Parti Sakarya Milletvekili aday adaylığı başvurusunun ardından, seçimle ilgili çalışmalarına basınla buluşarak başladı. Gerçekleştirilen toplantıda, hayatından kesitler anlatarak başlayan Öztürk, milletvekilliği aday adaylığı konusunda bir takım açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan Öztürk, “Siyaseti aslında yıllarca üst düzeyde yaşamış siyasilere danışmanlık yapmış birisi olarak, çok aktif bir siyaset planım yoktu. Uluslararası gazeteciliğime devam etmek istiyordum. Birkaç bakanımızla Ankara’da görüşürken bana şöyle söylediler, Bülent Arınç gibi, Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu gibi büyük siyasilerin yanında bu kadar yıl çalıştıktan sonra bu kadar şey öğrendikten sonra, Anadolu Ajansı gibi uluslararası bir kurumu, uluslararası bir marka ürettikten sonra nasıl olurda gidip İstanbul’da köşe yazacaksın, bir köşeye çekileceksin gibi bir anlamda serzenişte bulundular. Ben tabi asla köşeye çekilecek birisi değilim. Bakanlarımızın bana söylediği Türkiye’ye daha fazla hizmet etmek için siyasete girmem yönündedir. O zaman fikrim değişti ve bakanlarımız, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla görüştüler, daha sonrasında ben kendileriyle görüştüm. Ya nasip diyerekte yola çıktım, bu işler nasip işleridir. Sakarya’da ben huzur buluyorum. Ben bu şehre zaten huzur şehri derim hep. Ekmeğini, suyunu içtik bir vefa borcumuz olduğunu da düşünüyorum, şehrimize hizmet edeceğimiz, katkıda bulunabileceğimiz birikimimizin olduğunu düşünüyorum. Benim buraya karar verdikten sonraki fikrim şudur, tıpkı Anadolu Ajansı gibi buranında bir ortak hayale ihtiyacı var. Ortak hayal kurmamız gerekiyor. Bu şehir kendi kendini çok tüketmiş, kendi kendini çok eleştirmiş. Oysa ki bu şehir dünyada anılabilecek bir şehirdir, bırakın Türkiye’yi dünyada tanınabilecek, dünyada adından söz ettirecek bir şehirdir. Hedeflerimiz çok küçük, Kocaeliyle yarışan bir Sakarya çok küçük bir Sakarya’dır. Chicago ile yarışacak bir şehir lazım bize. Hedeflerimiz küçük olursa bir yere varamayız, büyük hedefler koymamız ve büyük hedeflerin peşinde koşmalıyız” dedi.

Öztürk konuşmalarının devamında, “Ben Bülent Arınç’tan siyasette vicdan ve ahlakı öğrendim. Ahmet Davutoğlu’ndan uluslararası ilişkiler ve siyaseti öğrendim, siyaset felsefesini öğrendim. Ve ben Recep Tayyip Erdoğan’ndan liderlik dersi aldım, liderliği gördüm. Bu birikimin sonucunda şehrimizde de inşallah bir karşılığı olacaktır, eğer milletvekilliği nasip olursa. Burada çok sayıda aday adayının olmasını ben çok büyük bir kazanç olarak görüyorum. Bu AK Parti’nin farkını da ortaya koyuyor, bu kadar zengin aday adayı başka hiçbir partide yoktur. En önemlisi şu çok kaliteli aday adayları var, şehrimiz için çok büyük bir fırsat. Delegelerimiz ve genel merkezimiz bu şehrin kaderini değiştirecek 7 güzel insan seçerse, ben bu seçimlerde AK Parti’nin 7-0 alacağını inanıyorum” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kemal Öztürk, “Ortak hayal içinde birlik ve beraberlik içerisinde bir ekip olacak. O zaman AK Parti’nin bu şehirden 7-0 çıkacağını ve Ankara’ya 7 güzel adamı göndereceğini ve bu şehri dünyaya tanıtacağına inanıyorum. Benim çok önemli iki rakibim var, onlarında adını zikretmek istiyorum. Birisi CHP diğeri de MHP’dir. Bu şehirde benim 2 tane rakibimden başka da bir rakip yoktur, geri kalanların hepsi benim dostum, yol arkadaşım, dava arkadaşımdır” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]