Keleş, "Bu kentsel dönüşüm değil, cepsel dönüşümdür"

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş ve Yönetim Kurulu üyeleri parti binasında basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Keleş arazi çalışmaları nedeniyle uzun zamandır basın toplantısı düzenleyemediklerini kaydederek, bundan sonra hem Sakarya hem de ülke gündemine dair her hafta olmasa bile 15 günde bir basın toplantısı düzenleyeceklerini kaydetti.

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş Sakarya’da yükselmeye başlayan CHP ivmesinin belli kesimler tarafından aşağıya çekilmeye çalışıldığını belirterek tüm bunlara rağmen bugün CHP’nin Sakarya’daki oy potansiyelinin yüzde 25’e çıktığını söyledi.

"Bu kentsel dönüşüm değil tamamen cepsel dönüşümdür"

Keleş ayrıca hükümet tarafından başlatılan kentsel dönüşüme de eleştiri getirerek, “Orta Hasarlı binalar dururken kentsel dönüşümün neden garibanların oturduğu ve hiçbir hasar olmayan mahallelerden başladığını sorgulamak lazım. Bu kentsel dönüşüm değil tamamen cepsel dönüşümdür” dedi.

"CHP\'nin Sakarya\'daki oy oranı yüzde 25"

Yaptıkları arazi çalışmaları ile CHP’nin her kesimi kucaklamaya devam ettiğine dikkat çeken Keleş, “Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla yola çıkıyoruz. Bugün bir seneyi aşkın bir süredir görevdeyiz ve sürekli olarak partimizin oy oranı artmakta. En son yapılan ankette oy oranımız Sakarya için yüzde 25’e çıkmış durumda. Bunda partimizin her üyesinin büyük katkısı var. Birileri bizim bu yükseliş ivmemizi aşağıya çekmeye çalışsa da CHP’nin yükselen grafiği devam edecektir” dedi.

Akîl adamlar toplantısı

Akil adamların Sakarya’ya yaptıkları ziyarete de değinen Keleş, “Bizler akil adamları demokratik bir şekilde 4 buçuk saat boyunca protesto ederken Sakarya halkının duygu ve düşüncelerini yansıtan bir eyleme imza attık. Bizler Kürt Meselesinin çözülmesi için şimdiye kadar 6 program ortaya koymuş bir partinin üyeleriyiz. Ve bu yüzden Devlet Güvenlik Mahkemelerinde yargılandık. Her zaman devletin bu bölgelere daha fazla yatırım yapması gerektiğini ve eşit vatandaşlık hakları tanınmasını dile getirdik. Bunun için DGM’lerde yargılandık. Bizim bu konudaki düşüncelerimiz gayet açık ve nettir. Bunun için de geçtiğimiz gün Genel Başkanımız 17 maddelik Özgürlük ve Demokrasi bildirgesini halkımızla paylaştı” şeklinde konuştu. Yarın itibariyle Antalya’da 3 günlük CHP il Başkanları toplantısına katılacağını kaydeden Keleş, bu toplantılarda da bu sorunun masaya yatırılacağını belirtti.

800 trilyon borç

CHP Sakarya Teşkilatının Mardin CHP Teşkilatı ile kardeş teşkilat olduğunu açıklayan Keleş, önümüzdeki günlerde kendilerinin Mardin’de Mardin CHP Teşkilatının da Sakarya’da faaliyetlerde bulunacaklarını söyledi.
Sakarya’nın bitmeyen ve çözülemeyen birçok sorunu olduğunu anlatan Keleş, “İnsanlarımız yarınlarına korkuyla bakıyor herkesin kafasında ağır düşünceler var. Sakarya Marmara’nın hatta Avrupa’nın en önemli merkezlerinden birisi. Sakarya’ya vizyon getirdik diyenlere sesleniyorum. 10 yıl öncesinin Sakarya’sı ile şimdiki Sakarya arasında hiçbir fark yok. Kaldırımları betondan parkeye dönüştürmekle vizyon sahibi olunmuyor. Vizyon dediğiniz eğer buysa biz bu vizyon içinde değiliz. 1994 yılında borçsuz olarak devrettiğimiz o zamanki Adapazarı Belediyesi bugünkü Büyükşehir Belediyesi 800 trilyon borçlu durumda. Bütün kent kanunu ile Sakarya merkezine hizmet veremeyen zihniyet nasıl olacak ta Kocaali’nin Karalar Köyüne hizmet götürecek? Bunu ancak CHP yapar. Biz bütünşehir kanunundaki bütün maddeleri uygulamayacağımızı daha önceden belirtmiştik. Meralar ve artezyen suları maddelerini uygulamayacağız. Zaten sıkıntıda olan insanlarımıza bir sıkıntı daha eklemeyeceğiz. Yerel idareyi aldığımızda yapacağımız ilk işlerden birisi esnafı rahatlatmak. AVM’leri şehrin olağanca uzağına taşıyacağız. Yönetim ve halkı barıştıracağız” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm


Kentsel dönüşüm projelerinin neden gariban ve özellikle romanların oturduğu mahallelerden başladığını sorgulayan Keleş, “Kentsel Dönüşüm çok önemli bir proje ama şehir merkezinde 1999 depreminde kalan orta hasarlı ve çürük binalar dururken bu proje garibanların oturduğu ve özellikle Roman Mahallerinde başladı. Bu yapılanlar projenin kentsel dönüşümden ziyade cepsel dönüşüme dönüştüğünü gösteriyor. Bu böyle giderse bu işin içinden çıkılamaz. Depremi hepimiz yaşadık, acılarını hala yaşıyoruz. CHP olarak bu konuda da projeler hazırlıyoruz. Yapacağımız ilk işlerden biri de depremde hasar gören ve hala insanlarımızın oturmaya mahkum bırakıldığı bu konutlarda insanlarımızın can güvenliğini sağlamak ve onları hak ettikleri gibi konutlar yapmak olacaktır” diye konuştu.

İçme suyu


Sakarya’nın en büyük sorunlarından biri olan içme suyu boru hatlarında Asbest boru kullanılması olduğunu kaydeden Keleş, “Asbest borularda kanserojen maddeler bulunuyor. Böylelikle insan sağlığını tehlikeye atarak Sakarya halkımızda içme suyundan kaynaklanan kanser oranı zamanla artıyor. Biz yönetime geldiğimizde Asbest boru hattı yerine çelik borular döşeyerek bu sorunu kaldıracağız. Sakarya’nın her sorunuyla ilgilenen, her sorununa parmak basan bir il yönetimimiz var. Sorunları maya yatırarak sorunlarla ilgili dokümanları ortaya koyup çözümler üretiyoruz. Siyaset halkın verdiği oylarla halkı ezmek zulmetmek değil onlar için çözümler üreterek sosyal, aydınlık ve adaletli bir ülke oluşturmaktır. Biz yönetime geldiğimizde yapacağımız ilk iş yönetimle halkı barıştırmak. Halkı yönetimle et tırnak gibi yapmak. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” dedi.

Açıklamasının sonunda basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Keleş, Kocaali ilçe örgütünün istifa etmesi ile ilgili olarak, “Kocaali İlçe örgütümüz 17 Mayıs günü istifa dilekçelerini gönderdiler. 20 Mayıs tarihinde il yönetim toplantısında konuyu görüştük ve o akşam 5 kişilik geçici bir yönetim atadık. Kimse CHP’nin önünde değildir. CHP\'nin her üyesi hem CHP’nin hem de halkımızın hizmetkârıdır. Buna Ecevit Keleş de dahil” diyerek cevap verdi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]