Kedi yavrularını veterinere bırakıp kaçtılar

Kedi yavrularına bakamayan kişi, yavruları veteriner kliniği önüne bıraktı. Kutu içerisindeki kedi yavrularını kapısının önünde terk edilmiş halde bulan Veteriner hekim Mustafa Yıldız, "Yaptıkları doğru değil. Bir hevesle evcil hayvan alıyorlar, bakmak zor gelince ya sokağa terk ediyorlar ya da kapımıza bırakıyorlar” dedi.

Bu ilginç olay Sakarya’nın Arifiye ilçesi veteriner polikliniğinde yaşandı. İş yerini açmak için gelen veteriner hekim Mustafa Yıldız, bir kutu içerisindeki kedi yavrularını kapısının önünde terk edilmiş halde buldu. 2-3 haftalık olan kedilerin sabahın erken saatinde klinik önüne koyup kaçan kişiye tepki gösteren Yıldız, “Demek ki bu kedilere bakmak zor geldi. Bu kişi kedileri sokağa atmak yerine benim kapıma koydu. Bu şekilde güya vicdanını rahatlattı. Ancak yaptığı şey insanlığa sığmaz. Yaptıkları doğru değil. Bir hevesle evcil hayvan alıyorlar, bu hayvanlara daha sonra bakmak zor gelince ya sokağa terk ediyorlar ya da kapımıza bırakıyorlar.” dedi.

Kedilerin daha çok küçük olması sebebiyle özel bakıma gerek olduğunu dile getiren Yıldız, “Daha çok küçükler ve sokakta yaşayamaz, telef olurlar. Sağlık durumları iyi. Beslemeye başladık. Tabi ki bu kedileri sokağa terk edemeyiz. Sahip bulmaya çalışacağız.“ dedi.

Daha önce de köpek bırakıp kaçmışlardı

Zaman zaman veteriner kliniğinin önüne yaralı kedi, köpek bırakılıp kaçıldığını ifade eden Yıldız, bir keresinde de yaralı bir sokak köpeğini getirip, tedavi masrafını duyunca kaçan kişiler olduğunu anlattı. Yıldız, “Bize gelen iki kişi köpeği sokakta yaralı halde bulduklarını söylemişti. Biz de bunun üzerine röntgen çektik. Ön iki ayağında kırık tespit ettik. ‘Operasyon yapılması gerekir’ dedik. Olabilecek en uygun fiyatı söyledik. 200 TL malzeme fiyatı çıkardık. Kabul ettiler. ‘Biz hemen para alıp gelelim’ dediler. O şekilde bize bıraktılar. Bir daha gelmediler.” diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]