Keçeoğlu'nun Hicri Yılbaşı mesajı

Muharrem Ayı tarihte pek çok güzel olayın yaşanmasına tanıklık etmiş değerli bir zaman dilimidir. Hz.Nuh\'un (A.S) Kavmi tufandan o günde kurtuldu. Hz.Musa\'nın (A.S) Kavmi Firavunun zulmünden o günde kurtuldu. Peygamber Efendimiz ve beraberindeki Müslümanların, Müşriklerin zulmünden uzaklaşmak için Mekke\'den Medine\'ye o gün göç etti. İşte bu Kutsal Yolculuğun adı Hicrettir. Hicret kaçışın değil, yeni ve temiz bir hayata başlama anlamını taşıyor.

Tespih taneleri gibi yan yana kardeşçe aynı gaye için aynı safta durabilmeli. Bizi bir arada tutan kültür ve değerlerimize sımsıkı sarılmalıyız. Yoksa dağılıp saçılan tespih taneleri gibi oluruz. Yoksa kültür erozyonuna uğramış kültürzede konumuna düşeriz. Zira; her millet, kültür ve değerleriyle yaşar. Bir millet başka bir milletin kültür ve değerlerinde yok olur gider.

Tatlı su balığı tuzlu suda, tuzlu su balığı tatlı suda yaşayamaz

Bu vesileyle; Rahmeti ve bereketi bol olan böylesine güzel bir ay\'a girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm hemşerilerimizin ve İslam Aleminin Hicri Yılbaşı\'nı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak\'tan niyaz ederim.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]