Kazaya Sebep Olan İneğin Sahibi Beraat Etti

Trafik kazasına sebep olan ineğin sahibi ceza almaktan kurtuldu.

Akyazı İlçesinde oturan Cemal Doğancan'a ait inek karayoluna çıkınca 1 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu. Kazanın ardından ineğin sahibi Doğancan hakkında dava açılmıştı.

Trafik kazasının sanığı olarak yargılanan 65 yaşındaki Cemalettin Doğancan, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun kazayla ilgili "İnek yola çıkması nedeniyle asri suçlu" olduğu yönündeki raporu üzerine ceza almaktan kurtuldu.
KAZA

Kaza 17 Ocak 2007 tarihinde Akyazı-Kuzuluk yolunda meydana geldi.

Kuzuluk yoluna çıkan ineğe,
Kudret T. yönetimindeki 34 EH 1948 ile Tekin K.'nın kullandığı 54 EH 019 plakalı otomobiller çarptı. Daha sonra ineğin leşine Mehmet Fatih Bayrak yönetimindeki 54 HK 215 plakalı kamyonet çarparak şarampole devrildi. Kazada araç sürücüsü Mehmet Fatih Bayrak ölürken, Neslihan Bayrak, Ömer Bayrak ile Sait Bayrak da yaralandı.

Kaza sonrası ölen ineğin sahibi Cemalettin Doğancan ile ineğe çarpan sürücü Kudret T. hakkında 'Taksirle adam öldürmek ve yaralama' suçlarından Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün dava karara çıktı. Mahkemede, Adli Tıp Kurumu kazayla ilgili ineğin yola çıkması nedeniyle asri kusurlu olduğunu, kazaya karışan sürücüler Kudret T., Tekin K. ile kazada yaşamını yitiren sürücü Mehmet Fatih Bayrak ile ineğin sahibi Cemalettin Doğancan'ın kusursuz olduğu yönündeki raporu üzerine beraat kararı verildi. Bu karar üzerine Cemalettin Doğancan ile Kudret T. beraat etti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]