Kaynarca'da Türk Kızılayı Haftası kutlandı

Kaynarca\'da 29 Ekim - 4 Kasım Türk Kızılayı Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Seyfettin Selim Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından şiir, konuşma ile slayt gösterileriyle başlayan etkinlikte konuşan Biyoloji Öğretmeni Bülent Kaçar, Türk Kızılayının 1860 yılında yaralı askerlere yardımı amaçlayan dernek olarak kurulduğunu söyledi.

Kaçar, Cumhuriyet Dönemi\'nde derneğin adı Hilal-i Ahmer iken Atatürk tarafından Türk Kızılayına dönüştürüldüğünü belirterek, "Türk Kızılayı savaş, deprem, sel ve yangın gibi felakete uğrayanlara çadır, battaniye, giyecek ve yiyecek gibi yardımlarda bulunur, geçici hastaneler kurar. Türk Kızılayı yoksul, yardıma muhtaç vatandaşlara da yiyecek ve giyecek yardımlarında bulunur" diye konuştu.

Öğrencilerden Burak Adıgüzel ise Türk Kızılayı\'nın felakete uğrayanlara din, dil, soy ayrımı yapmadan yardım etmeyi amaçladığını dile getirdi.

Adıgüzel, Türk Kızılayının yardımlarının halkın yaptığı yardım ve bağışlardan oluştuğunu belirterek, "Durumu iyi olan her vatandaş, Türk Kızılayına yardım etmeli. Bağışta bulunmalıdır. Türk Kızılayına yaptığınız yardım, fakire, fukaraya, felakete uğrayanlara yapılmış sayılır. Biz de bir gün felakete uğrarsak Türk Kızılayı bizim de yardımımıza koşacaktır" şeklinde konuştu.

Programına İlçe Müftüsü Eyüp Orhan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tahir Taş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Şahin, Türk Kızılayı Derneği  Şube Başkanı Sezgin Tutar, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]