Kaynarca'da iki okula beyaz bayrak verildi

Kaynarca ilçesinde iki okul, "Beyaz Bayrak" almaya hak kazandı

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen, "Beyaz Bayrak Projesi"ne müracaat eden okullarda yapılan inceleme sonucunda Kaynarca Atatürk İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'na "Beyaz Bayrak" verildi.
 
Kaynarca'da beyaz bayrak almaya hak kazanan okullara sertifikaları Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Halk Sağlığı Müdürvekili Dr. Bilge Kağan Kaya’nın da katıldığı törende verildi.
 
Törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, sağlıklı beslenme konusunda tüm okul yöneticilerinin ve eğitimcilerin, okul kantinlerindeki yiyecekler konusunda hassas olmalarını ve gerekli denetimleri sık sık yapmalarını istedi. Vali Coş, ödül kazanan okul yöneticileri ve öğrencileri tebrik etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Harbi Beyaz Bayrak ise beyaz bayrak alan okul sayısının artacağına inandığını belirterek, "Okullarımızda fiziki ve hijyenik anlamda iyileşme ve gelişme devam ediyor. Bunu bütün okullarımız hak etsin istiyoruz, bunun için de çaba sarf edeceğiz" dedi.
 
İlçede  “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan iki okuldan biri olan  Atatürk İlkokulu Müdürü Orhan Uludağ da hijyen açısından uygunluğu denetlenen ve beyaz bayrak ile ödüllendirilen okullar arasında olmanın önemli olduğunu kaydederek, başarıda emeği geçen hizmetlileri, öğretmenleri ve öğrencilere teşekkür etti.

Öte yandan beyaz bayrak sertifikası iki yıl geçerli olacak ve bu süre boyunca bayrak, okul bayrak direğinde asılı duracak.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]