Kaynarca'da, hutbe okuma yarışması

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü\'nün organizasyonu ile il genelindeki imam hatip liseleri arasında düzenlenen hutbe okuma yarışması Kaynarca Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürlüğünün ev sahipliğinde Kaynarca Merkez Camii’nde gerçekleştirildi.

11 ve 12’nci sınıf öğrencileri bulunan 8 imam hatip lisesinin katıldığı yarışmayı; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaettin Dişli, Şube Müdürleri Zafer Levent Soyhan ve Hasan Çelik’in yanı sıra, okul müdürleri ile imam hatip liselerinin yönetici ve öğretmenleri de takip etti. Program, Kur’an tilaveti ve Kaynarca İmam Hatip Lisesi Müdürü Yakup Kalaycı’nın açış konuşmasıyla başladı. Jüri başkanlığını Muhammed Suiçmez’in yaptığı yarışmanın kuralları orada bulunan dinleyicilere tanıtıldıktan sonra yarışmaya geçildi. Çekilen kuraya göre öğrenciler hutbelerini jüriye ve dinleyicilere hitap ettiler.

Yarışmada öğrencilerin metne hakimiyetleri, Türkçeyi doğru ve etkili kullanmaları ve dış görünüş gibi ölçütler dikkate alınarak puanlama yapıldı. Yarışmada jüriden en fazla puanı alan Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bahri Dümlü birinci oldu. Yarışmanın birincisi Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bahri Dümlü’ye ödülünü İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaettin Dişli, diğer katılımcı öğrencilere ve jüri üyelerine hediyelerini programa katılan davetliler verdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]