Kaynarca'da hangi sıkıntılar yaşanıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kaynarca İlçe Başkanı Sezai Şeker, Kaynarca’da yaşanan sıkıntıları ve Kaynarca Belediyesi’nin vatandaşa yaşattıklarını dile getirdi.

CHP Kaynarca İlçe Başkanı Sezai Şeker, Kaynarca’nın geleceğini etkileyen sorunları beş madde altında belirterek Kaynarca’nın kötü yönetildiğini söyledi. Sezai Şeker,  5 ana maddede Kaynarca’da son dönemde yaşanan sıkıntıları sıraladı.

Karma Organize Sanayi Bölgesi


Sezai Şeker: "Kaynarca’ya Karma Organize Sanayi Bölgesi(OSB) kuruldu. Belediye seçimlerinde AK Parti’yi temsil edenler, Kaynarca’da sanayinin harekete geçirileceğini, Kaynarca’nın işsizlik sorunu kalmayacağını söylemişlerdi. 4 yıl sonra geldiğimiz yer bir adım ileriye değil geri gitmiştir. Şu andaki Belediye Başkanı hazırladığı Karma OSB’de  sanayi için ayrılan bin dönüm araziyi çeşitli sanayicilere tahsis edilecekti. Gıda, mobilya, ağır sanayi ve diğer sektörlere tahsis edilecekti. Bugün ne oldu, bin dönüm arazi sadece mobilyacılara tahsis edildi. Karma OSB sadece mobilya sanayisine dönüştürüldü. Belediye Başkanı geçtiğimiz günlerde 2500 kişinin iş bulacağının müjdesini verdi. Konuyla ilgili gerekli gelişmeler kaydedilmemişken, hangi firmanın yatırım yapacağı belli değilken, arazilerin satış devri gerçekleşmemişken böylesine net konuşmak doğru değildir. Mobilya sektöründe marka olmayan yatırımcıların burada yatırım gerçekleştirmesi, işçi çalıştırma oranları en fazla 15-20 kişiyi geçmeyecektir. Vatandaşımızı yanlış bilgilendirmek doğru değildir" dedi

Kar yağışı

Şeker: "Tüm ilde olduğu gibi Kaynarca’da da yoğun kar yağışı oldu. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Kaynarca merkezinde dahi bulunan sokaklar belediye tarafından temizlenmemiş, yollar açılmamıştır. Yurt genelinde günler önce uyarı yapılmasına rağmen konuyla ilgili belediye tarafından hiçbir tedbir alınmamış, vatandaş kar kışta kaderine terk edilmiştir. Halka hizmet etmeyeceklerin bu görevi istemesi, o görevde bulunması gereksizdir" dedi.

Bozulan yollar

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kaynarca İlçe Başkanı, "Kaynarca’da köy yolları bozulmuş olmasına rağmen bozulmuş olan yollara yama niyetine mıcır atılmaktadır. Mıcırın içinde toz bulunduğu için yazın köylerimize tozdan girilememektedir. Mahallelimiz tozdan camı pencereyi açamamaktadır. Yağmur yağdığında ise yollar berbat bir hale bürünmekte, vatandaşımız büyük zorluk yaşamaktadır. Şeyhtımarı yolu bunun en göze çarpan örneklerindedir." diye ifade etti.

Kültür merkezi

Sezai Şeker, "Kaynarca’ya kültür merkezi yapılacağını duyduk. Böyle bir yatırım için alan mevcut, yapılsın. Konuyla ilgili olarak önce belediye meclisinden karar çıkıyor. 4 ret 5 evet çoğunlukla yapılması kararı alınıyor fakat yapılacak kültür merkezisinin alt dükkanlarının satış kararı alınıyor. Yapılması planlanan yerlerde alt kata yapılacak dükkanların satılacağı da belirtilmiştir. Üstünün de kültür merkezi olacağı söylenmektedir. Yapıp satmak kolay iş, önemli olan satmadan yapabilmektedir. Projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na götürüp bakanlık tarafından olması gerektiği gibi yapılması uygun olanıdır. Satmayacağız dediniz, belediye başkanı oldunuz. Önce suyu ve kanalizasyonu sattınız. Kültür merkezinin alt katını satacaksınız. Kaynarca’nın malını satarken Kaynarcalılara sorarak hareket etmeniz gerekmekteydi. Belediye Başkanı sözünde durmamıştır" diye söyledi.

Beton santrali

Sezai Şeker son olarak, "Kaynarca Seyfettin Selim Meslek Yüksek Okulu’nun yolu üzerinde, imara açık olan parsellenmiş yolun kenarına beton santrali yapılma izni verdiniz. Beton santralinin 5 metre yanına mesken yaptınız. Beton santrali ile ev yan yana olur mu, akıl var mantık var. Burada ev ruhsatı verilen kişilere yazık günah değil mi. Bu insanlar beton santraliyle yan yana mı oturacaklar. Yer sahibi para kazansın diye böyle bir işe girişmek halk için hizmet anlayışıyla uyuşmaz. Yapılan çalışmalar rant için değil halk için yapılmalıdır" diye söyledi.

Kaynarca’nın sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilmediğini, ilçede birçok sorunun olduğunu, halka yeterli ve yerinde hizmet verilemediğini ifade eden Sezai Şeker, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Kaynarca’da halkın desteğiyle halk için bulunduklarını söyledi. Kaynarca’nın aydınlık geleceği için sorunlara projeleriyle çözüm sunacaklarını söyleyen ve tüm Kaynarcalıları Cumhuriyet Halk Partisi’ne destek vermeye davet eden Şeker, yerel seçimlerde CHP’nin gerçek hizmetler için başarılı olacağını belirtti.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]