Kaynarca'da engellilere tekerlekli sandalye yardımı

Kaynarca ilçesinde engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Atatürk İlkokulu\'nda düzenlenen programda konuşan Kaynarca Engelliler Derneği Başkanı Fatma Gömenç, Soma\'daki maden faciası nedeniyle Engelliler Haftası etkinlikleri iptal ettiklerini belirterek, "Ancak tekerlekli sandalye ihtiyacı olan kardeşlerimiz için temin ettiğimiz sandalyeleri kendilerine teslim etmek amacıyla böyle küçük bir tören düzenlemeyi uygun bulduk" dedi.

Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Bülent İnce ise Türkiye\'nin her bölgesine yardım etmeye çalıştıklarını kaydetti.

"Sandalye ihtiyacının ötesinde engelli arkadaşlarımızın üniversiteye gitmesini sağlamak için burs verilmesi ve engelli istihdamı konusuna öncelik vermek istiyoruz" diyen İnce, şunları söyledi:

"Engelliler öncelikle eğitim ve istihdam alanlarında desteklenmelidir. İş gücü piyasası engelliler mutlaka dahil edilmelidir. Sandalye göndermek bizim için yapılabilecek en kolay şey. İstanbul\'daki merkezimizde üretim merkezi kurduk. Engelli arkadaşlarımız orada çalışıyorlar.  Sakarya\'nın da bu tür hizmetlerini gidermek bizim boynumuzun borcu olsun."

Engelliler Birlik Federasyonu Başkanı İbrahim İşçi ise deprem bölgesi olan Sakarya\'da çok sayıda engelli bulunduğunu vurgulayarak, "Adapazarı\'nda Engelsiz Yaşam Derneği ile işbirliğiyle çok sayıda sandalye dağıtımı yapıldı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 10 engelli vatandaşa, tekerlekli sandalye verildi.

Programa, Kaynarca Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Harbi de katıldı. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]