Kaynarca'da Cumhursuz Cumhuriyet Bayramı töreni

Kaynarca’da Atatürk İlkokulu bahçesinde yapılan Cumhuriyet Bayramı  törenine az sayıda vatandaşın katılması protokolü üzdü. Kaymakam Kemal Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Neşat Güneri, Belediye Başkanı Zeynur Özel boş tribünleri selamladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kaynarca’da saat 9.30’da Kaymakam Kemal Şahin’in makamında tebrikleri kabulü ile başladı.

Saat 10.00’da Atatürk İlkokulu bahçesindeki  başlayan kutlama programında Kaymakam Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Neşat Güneri ,Belediye Başkanı Zeynur Özel ile halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra ilçeye yeni atanan Kaymakam Kemal Şahin halka hitaben ilk konuşmasını yaptı. Konuşmasına Karaman İli Ermenek ilçesinde yaşanan kazada madende mahsur kalan 18 işçinin kurtulması dileğiyle başlayan Şahin’in milli irade vurgusu yaptığı konuşmasından bir bölüm şöyle: “Cumhuriyeti ideal bir rejim yapan milletin ve millet idaresinin  üzerinde hiçbir güç egemen bir zihniyet tanımamasıdır.  Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Cumhuriyet taşıdığı tüm değerleriyle bir bütündür. Bu değerlerden herhangi biri ne çok daha önemli ne de diğerleri önemsiz değildir. Cumhuriyet milletimizin hep beraber yaşama ülküsüdür. Bizler de cumhuriyetimizin bu değerlerini, bu erdemlerini yaşatmak için yorulmadan bıkmadan çalışma gayreti içindeyiz. Bu gayretin ülkemizin dört bir yanını sarmış olması. Gelişen güçlenen devletimiz adına umut vericidir. Bugün ülkemiz ilerleyen demokrasisi, büyüyen  ekonomisi, güçlü ordusu, zengin insan kaynağı ve müteşebbisleri ile dünya devletleri arasında giderek yükselen, yükseldikçe ümit veren halkının güvenini yükselten bir ülkedir.

İnsan Hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ile taçlanmış farklılıklarımızı zenginlik olarak gören aidiyet duygusunun perçinleştiği, insan odaklı, devlet, millet kaynaşmasını sağlamış cumhuriyetimizi daha da ileriye taşımak günlük hadiselerin bu büyük hedefi gölgelemesine asla izin vermemeliyiz. “

Öğrencilerin cumhuriyet konulu şiirleriyle devam eden programda yer alan folklor gösterileri Karaman Güneyyurt ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle iptal edildi.

Tören ilçede şiir, resim, kompozisyon ve atletizm yarışmalarında ilk üçe giren öğrencilere madalya ve hediyelerinin verilmesinden sonra yapılan resmi geçit ile sona erdi.

Vatandaşların ilgi göstermediği törende tribünler boş kaldı. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]