Kaynarca'da belediye işçilerinden grev sinyali

Belediye İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Osman Şar, "Belediye Başkanı Zeynur Özel ve temsilcileri Yerel Sen yetkilileri, yasal olarak son karar olan Yüksek Hakem Kurulu kararını hiçe sayarak toplu iş sözleşmesini imzalamamakta direnmektedir" dedi.

Şar, yaptığı açıklamada, Belediye İş Sendikası Kocaeli Şubesi ile Kaynarca Belediyesi adına yetkili işveren sendikası Yerel Sen arasında 4 Mart\'ta başlayan görüşmeler sonucunda 12 maddede anlaşma sağlanamadığından uyuşmazlık tutanağı tutulduğunu söyledi.

"Sendikamızın tüm iyi niyetli yaklaşımlarına karşılık bulamaması nedeniyle sözleşme masada tamamlanamamıştır" diyen Şar, şunları kaydetti:

"Yasal çerçevede 2 Mayıs\'ta sözleşmenin tamamlanabilmesi için Yüksek Hakem Kuruluna gönderilmiştir. Anlaşmazlığa konu maddeler Yüksek Hakem Kurulu tarafından taraflara gönderildi. Belediye Başkanı Zeynur Özel ve temsilcileri Yerel Sen yetkilileri, yasal olarak son karar olan Yüksek Hakem Kurulu kararını da hiçe sayarak, toplu iş sözleşmesini imzalamamakta direnmektedir. Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde tamamen evine ekmek götürmek için çalışan, Kaynarca halkına, hizmet eden belediye çalışanlarının talepleri göz ardı edilmemelidir."dedi.

Yüksek Hakem Kurulundan gönderilen sözleşme metni imzalanmaması durumunda greve çıkacaklarını belirten Şar, "Başkan kararı imzalamaz ise biz de üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Gerekirse ekmek çıkarmayacağız, çöp toplamayacağız. Belediye İş Sendikası olarak üyelerimizin haklarını koruyarak, geliştirme kararlılığı doğrultusunda olduğumuz bilinmelidir" dedi.

Belediye Başkanı Özel ise iddialara ilişkin, "İmzadan kaçınmamız söz konusu değil. Süreç daha devam ediyor. Ayrıca sözleşme metninde yanlışlık var, onun da düzeltilmesi gerekiyor"  ifadesini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]