Kaynarca'da ayçiçeği fiyatlarında düşüş

Kaynarca Ziraat Odası Başkanı Cevdet Günhan, tarımda başta gübre ve mazot olmak üzere maliyetlerin arttığını, ayçiçeği alım fiyatlarındaki gerilemenin çiftçiyi mağdur edecebileceğini söyledi.

Günhan, Kaynarca olarak Sakarya\'nın ve Doğu Marmara\'nın en çok ayçiçeği üreten ilçe olduklarını  belirterek, "Üyelerimizin çoğu ayçiçeği ekiyor. Ayçiçeği fiyatının geçen yıla göre yüzde 35 oranında gerilemesi ne anlama geliyor. Bu konuda başka Kaynarca Yağlı Tohumlar Kooperatifi yönetimi olmak üzere çiftçimize tatmin edici bir açıklama yapılmalıdır. Biz ne yazık ki bu konuda muhatap bulamıyoruz" ifadesini kullandı.

Günhan, bu yıl ayçiçeğinin kilogram fiyatının 90 kuruşa kadar gerilediğini belirterek, "Gübrede yazda 30 lira artış, mazotun litresinde 1 lira artış olurken market raflarındaki ayçiçeği fiyatları geçen yıla göre aynı iken. Bu yıl ayçiçeği kilogram fiyatının 90 kuruşa kadar gerilemesi ne anlama geliyor. Oysa geçen yıl ortalama 1 lira 40 kuruştan alım yapılmıştı" şeklinde konuştu.

Kaynarca Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı  Ali Osman Göbekçioğlu ise fiyatlardaki gerilemenin dünya piyasalarındaki gelişmelerden kaynaklandığını belirterek, "İlk alımlar 90 kuruştan yapılsa da Trakya Birlik Genel Merkezi tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak açıklama ile fiyatın 1 lira 10 kuruş düzeyinde gerçekleşebileceğini tahmin ediyoruz" dedi
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]