Kaynarca'da Acarlar Longoz'daki su taşkınları

Kaynarca\'daki Acarlar Longoz\'unda su seviyesinin artmasıyla, çevresindeki tarım alanlarında taşkınlar yaşandığı bildirildi.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, Sakarya Nehri ağzına mendirek yapılarak akış düzenli hale getirilmedikçe her yağışta longozun taşacağını ileri sürdü.

Karasu-Kaynarca yolunun kapanmasına neden olan Acarlar Longozu’ndaki su seviyesi yükselmesinin Sakarya Nehri’nin denize ulaştığı noktada engelle karşılaşmasından kaynaklandığını savunan Sezer, şunları kaydetti:

"Yağışlı günlerde denizde fırtına vardı. Kuzey rüzgarlarına açık olan nehir ağzı dev dalgaların taşıdığı kumla iyice daraldı. Dolayısıyla akıntı yavaşladı ve nehir geriye doğru şişti. Longozun fazla suyunu Sakarya’ya boşaltan kanal da bu nedenle işlevsiz kaldı. Acarlar Longozu’nun su seviyesi bu nedenle yükseldi ve Karasu-Kaynarca yolunun kapanmasının yanı sıra çevredeki tarım alanları da su altında kaldı. Bunun çözümü mendirek yapmaktır. Buraya mendirek yapılmadığı takdirde son günlerde yaşadığımız olaylar her yağışta tekrarlanır.”
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]