Kaynarca temiz suyuna kavuştu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kaynarca’nın uzun yıllar devam eden içmesuyu sorununu kökten çözdü. Kaynarca, modern arıtma tesislerinde arıtılan sağlıklı suya kavuştu.

Kaynarca Belediye Binası yanında gerçekleşen Kaynarca İçmesuyu İsale Hattı’nın açılış törenine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Kaynarca Kaymakamı Huriye Küpelikan, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, belediye başkanları, il teşkilat üyeleri, ilçe başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış programı mehter gösterisi ile başladı.

"Suya hizmet tüm canlılara hizmettir"

Açılış töreninde ilk konuşmayı SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş gerçekleştirdi. Suyun önemini anlatarak konuşmasına başlayan Rüstem Keleş, “Dünya içilebilir içme suyuna ulaşma tehdidi yaşıyor. SASKİ Genel Müdürlüğü olarak ‘Suya hizmet tüm canlılara hizmettir’ anlayışıyla geceli gündüzlü çalışmalar yürütüyoruz. Entegre su yönetimi sistemimizle tüm bölgelerimize hizmet veriyoruz. Dünya Su Günü’nde gurur duyacağımız dünya standartlarında tam otomatik arıtma tesisini hizmete açtık. Çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız, ‘SASKİ varsa su sorunu olmaz’ diyerek bizlere güvenini ortaya koymuştur. Bu ayrıca bizlere büyük sorumluluk da yüklemiştir. Su yönetimi vizyonumuzu sürekli diri tutarak bizlere büyük destek veren Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün Kaynarca’ya Sapanca Gölü’nün suyunu arıtma tesislerimizde arıtarak 6,5 milyon TL’lik yatırımla ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.


Rüstem Keleş’in ardından bir teşekkür konuşması yapan Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, “Kaynarca’mızda daha önce temiz su sorunumuz had safhadaydı. Uzun yıllar bu sorunun çözümü için uğraş verdik. Ancak yıllardır bu sorun çözülemedi. İlçemiz Büyükşehir sınırlarında olmamasına rağmen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu bu sorunun çözüleceği müjdesini verdi ve hamdolsun bugün Kaynarca\'mızın çeşmelerinden sağlıklı su akıyor. Başkanımıza, milletvekillerimize ve SASKİ Genel Müdürlüğü\'müze çok teşekkür ediyorum” dedi.

6,5 Milyon TL\'lik yatırım


Millete hizmet heyecanıyla önemli yatırımları bir bir hayata geçirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kaynarca İsale Hattı’nın inşa edilmesi, Kaynarca’ya Sapanca Gölü’nün suyunun ulaşması, milletimize hizmet heyecanımızın bir ürünüdür. Su ve Kanalizasyon İdaremiz tarafından 6,5 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Kaynarca İsale Hattı ile artık Sapanca Gölü suyunu Kaynarca’mıza ulaştırmış bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de, Sakarya tarihinin en büyük bütçeli yatırımlarıyla önemli projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Hamdolsun bugün dünyanın sayılı içme sularından Sapanca Gölü’nün suyunu Kaynarca’ya ulaştırmanın mutluluğunu, Kaynarcalı kardeşlerimize verdiğimiz sözü yerine getirmenin onurunu birlikte paylaşıyoruz. İşte bizim belediyecilik, hizmet ve siyaset anlayışımız budur. Çünkü bu çatının altında sadece hizmet, iyi niyet ve çok çalışmak var. Bizim bir başka hedefimiz, amacımız yok. Tek gayemiz, Kaynarca’nın, Serdivan’ın, Akyazı’nın, Arifiye’nin, Söğütlü’nün sorunları çözülsün. Sakarya adından saygıyla bahsedilen, daha yaşanabilir bir kent hüviyeti kazansın” diye konuştu.

4 yıllık mücadele

Yerel seçimlerin 4’üncü yıldönümünde mesajlar veren Başkan Toçoğlu, “Seçimlerden bugüne tam dört yıl geçti. Bu dört yılı gece gündüz demeden, hafta sonu, tatil, izin demeden geçirdik. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda yol haritamızı belirledik. Ve bu hedeflerin peşinde azimle ve sebatla mücadele ettik. Sakarya’nın her köşesinde, ilçelerde, köylerde, mahallelerde yaşayan bütün Sakaryalıları kucaklamaya, hizmetlerimizi ayrım yapmadan her noktaya ulaştırmaya gayret ettik. Milletimizden aldığımız güçle, samimiyetle ve her zaman ilkeli duruşumuzla şehrin sorunlarını bir bir çözüme kavuşturduk. El ele, omuz omuza mücadele ederek hamdolsun bugünlere geldik. 4 yıl boyunca tek bir sorunu dahi halının altına süpürmedik. Sakarya’mızın sorunlarını çözüme kavuşturmak için, cesaretle bu sorunların üzerine gitmekten geri durmadık. Her zaman açık olduk, şeffaf olduk, doğru bildiğimizi her platformda açık açık dile getirdik. Milletimizin emanetine halel getirecek hiçbir şeye izin vermedik” dedi.

Başkan Toçoğlu yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi

2023 vizyonunda Sakarya’nın adından söz edilen bir şehir olması için çalıştıklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kurduğumuz Hidroelektrik Santrali’ni kısa sürede hizmete açacağız. En ileri teknolojiyi kullanarak inşa ettiğimiz arıtma tesislerimiz hizmete girdi. Yenikent Bölgesi’nin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak, toplamda 17 milyon TL’ye mal olan projemizi tamamlamak üzereyiz. Yazlık Bölgesi’nde yürüttüğümüz alt yapı çalışmalarımızda sona geldik. 67 köyü ilgilendiren ve 7 milyon TL’lik Arifiye-Hacımercan-Çaybaşı içmesuyu hattı projemiz devam ediyor. Şehrimizin doğusunu ilgilendiren, 5 Milyon TL’ye mal olacak 43 kilometrelik Yeşilyurt İçme Suyu Hattı’nı kuruyoruz.15 Milyon TL’ye bütçeli Çelik İsale Hattı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sapanca Gölü’nün yanı sıra ayrı bir içme suyu kaynağı olacak Akçay Barajı’nın ihalesine 30 Nisan’da çıkıyoruz. Başbakanımızın ortaya koyduğu 2023 Türkiye’sinin vizyonuna yakışan bir şehir olacağız. İnşallah önümüzdeki süreçte de, aynı anlayışla, milletimize layık olmak için çalışmayı sürdüreceğiz. Kaynarca İçme Suyu Projesi’nin şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Toçoğlu protokol ile birlikte sahneye çıkarak Hızırilyas Tepesi’nde hizmete açılan modern arıtma tesislerine bir canlı bağlantı gerçekleştirdi. SASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı İbrahim Bal’a Kaynarca’ya arıtılmış içme suyu verilmesi talimatını ileten Başkan Zeki Toçoğlu, daha sonra Atatürk İlkokulu’nun bahçesinde SASKİ tarafından yaptırılan çeşmeden gelen temiz Sapanca suyunu içti.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]