Kaymakam Azcan, Gaziler Derneği'nde

Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan, Sakarya Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Azcan, devleti ve milleti bir arada tutan unsurun milli birlik ve beraberlikte yatan ruh olduğunu belirterek, bu topraklarda yaşamanın  bedeli odluğunu, bedelin birçok kez ödendiğini, gerekirse tekrar ödeneceğini söyledi.

Gelişmiş medeniyetler içinde yer alabilmek ve halkın refahı için bilim, kültür ve ekonomi alanında en iyi olmak gerektiğine dikkati çeken Azcan,  “Çanakkale başta olmak üzere tüm mücadelemiz bunun için yapılmıştır. Ecdadımız her zaman mazlumun yanında olmuştur. Bu, geçmişte de böyleydi bugün de... Yardımlaşmalara verdiğimiz önemden anlaşılır ki aynı hassasiyet devam etmektedir. Bayrağımızı çocuklarımıza anlatmamız gerekir, bayrağın renklerden ibaret olmadığını, hangi duyguları taşıdığının algılanmasını sağlamak gerekir” diye konuştu.

Çocuklara sosyal, kültürel ve manevi dünyalarının geliştirilmesi amacıyla daha fazla önem verdiklerine işaret eden Azcan, şunları dile getirdi:

“Aile yapımızı korumamız, bu değerlere sahip çıkmamız lazım. Çocukların anne baba ilgisinden eksik büyümemesi gerekir. Bakıcılarla büyüttüğümüz çocuklarımız bu eksikliği televizyonlarla dolduruyor. Bu anlamda da gazilerimizin üzerine büyük görevler düşüyor. Bu konuda hep beraber azami gayret sarf etmeliyiz. Sapanca’da beraber program yapalım. Bizzat bu duyguları yaşayan insanlar olarak çektiğimiz sıkıntıları, çileleri ve yaşadığınız atmosferi çocuklarımıza aktaralım. Dışarıdan gelebilecek her türlü yozlaşmayı sizler sayesinde yeneceğiz. Gelin el birliği ile bu duyguyu halkımıza aşılayalım. Bir pedagojik  formasyon içinde usulünce yormadan, sıkmadan, vatanın ne demek olduğunu, bu toprakların nasıl kazanıldığını anlatalım.”

Gaziler Derneği Başkanı Sadettin Torkul, Azcan ve  iş adamı Abdulhamit Tanta’ya onursal üye nişanı ve plaket verdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]