Kayıp Kızlarını Bulmak İçin Yardım İstediler

Sapanca ilçesinde dört yıl önce büyükannesinin evinin önünde oyun oynadığı sırada kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Alev Çetin(7)'in gözü yaşlı anne ve babası yeni Emniyet Müdürü Ali Bilkay'dan yardım istedi. Acılı çift, kaybolan kızlarının acısını yeni dünyaya gelen çocuklarıyla hafifletmeye çalışıyor.

Sapanca ilçesi Yüzevler Mahallesi'nde yaşayan Abdurrahman (35) ve Nuran Çetin (31) çiftinin 4 çocuğunun ikincisi olan Alev, 12 Haziran 2006'da anneannesinin evinin önünde oynarken kayboldu. Kaçırıldığı düşünülen küçük kız, polis, jandarma, sivil savunma ve ailesi tarafından her yerde arandı, ancak izine rastlanmadı. Kızlarını bulamayan aile, çocuklarını bulana ya da kesin yerini bilene 50 bin dolar nakit para ya da 1 daire ödül vaat etti, ancak aradan geçen 4 yıla yakın bir süreye rağmen sonuç alınamadı. Aradan geçen uzun zamana rağmen umutlarını kaybetmeyen kesmeyen aile, kızlarından gelecek iyi bir haberi bekliyor. Çocukları Dağhan (10), Yusuf (5) ve 8 ay önce dünyaya gelen Elanur ile hayata tutunmaya çalışan Çetin çifti, yenidünyaya gelen çocuklarıyla kaybolan kızlarının acısını hafifletmeye çalışıyor.

Umutlu bekleyişlerinin sürdüğünü söyleyen baba Çetin, kızı için koyduğu 50 bin dolar ve bir daire ödülünün halen devam ettiğini belirtti. Sakarya'nın yeni Emniyet Müdürü Ali Bilkay'dan yardım isteyen acılı baba, şunları söyledi: "Can çıkmayan yerden umut kesilmez, umudumuzu hala koruyoruz. Görevine yeni başlayan emniyet müdürümüzün bu konuyla yakından ilgilenmesini istiyorum. Uzun zamandır hiç bir yetkili kapımızı çalmadı. Her ay ilçe emniyetine giderek kızımla ilgili bir haber olup olmadığını soruyorum. Bana yaptıkları çalışmaları söylemiyorlar. Sadece 'arıyoruz' diyorlar." dedi.

"4 yıla yakın bir süredir kızımla ilgili hiç bir ipucuna rastlanılmadı" diye dert yanan acılı anne Çetin ise kızının her gece rüyalarına girdiğini söyledi. Diğer çocuklarını kaçırılır korkusuyla dışarı çıkartamadığını dile getiren Çetin, "Günler, aylar, yıllar geçmesine rağmen, ilk günkü gibi umudumuzu yitirmeden bekliyoruz. Yetkililerden yardım istiyorum. Kızım her gece rüyalarıma girerek 'anne beni kurtar' diyor. Her seferinde elimi uzattığımda haykırarak uyanıyorum." diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]