Kayınvalide ve kayınpederlere önemli tavsiyeler

Sakarya Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği(AKEGDER) tarafından düzenlenen eğitim seminerinde kayınvalide ve kayınpederler tavsiyelerde bulunuldu.

Akyazı Belediyesi konferans salonunda ‘Aile İçi Eğitim Semineri’ne konuşmacı olarak katılan aile danışmanı uzmanı eğitimci-yazar Hüseyin Arslan, aile kutsiyeti, çocuklar, bekârlar, anne-baba ve kayınvalide-kayınpeder hakkında açıklamalarda bulunarak, mutlu ve huzurlu yaşamın sırlarını anlattı. En uzun ibadetin evlilik olduğunu vurgulayan Hüseyin Arslan, eşlerin mutlu bir hayat için evlilik öncesinde mutlaka psikolojik tahlil kitaplarını okumalarını önerdi. 

Allah\'ın kurumsal bazda en yüksek değeri aileye verdiğini ifade eden Arslan, şunları söyledi: "Allah\'ı şahit tutarak, Nebi (sav)\'yi şahit tutarak, iki kişiyi de şahit göstererek nikâhla başlayan evlilikte, imza atarken eşler birlikte kabri hedeflemelidir. Kabir ev değiştirmektir. Hayat sadece beşikten mezara kadar bir yaşam olmayıp, ruhlar âleminde başlayıp, dünya, mezar, sırat, ahiret, mahşer gibi durakları olan sonunda cennet ve cehenneme uzanan bir yolculuktur. İmza atanlar arşa bakmalıdırlar. Evlilik yıkanlar arşı titretirler. Evliliğe kalbe karşı, kalple sonsuza yürüyen bir ibadet şeklinde bakacaksınız.”

\'Eşlerin yüz yüze bakmasıyla oraya rahmet iner’ hadisini hatırlatan Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "Şeytanın yemini, aile içindeki sevgi ve saygıyı ve toplum içinde hizmet için bir araya gelenlerin birlik ve beraberliğini bozmak için oyunlar oynamaktadır. Nebi(sav)’den rol model alınız. Toplumun en küçük yapı taşı olan aileyi oluşturan fertlerin üzerine düşen sorumluluk ve vazifenin bilincinde olması gerekir. İslam’a uygun bir yaşam sürmeleri halinde her iki dünyada mutluluk yakalanabilir.”

Kurumsallaşmadan şeytanın tuzaklarından kurtulamayacağımızı vurgulayan Arslan, "Çocuklarınız dinlediği müzik, izlediği film, Kur’an ahlakı olmadığı zaman, çocuklarına şuur altına bıraktığınız dosyalar, o görüntüler damatlarınıza kusuyor, gelinlerinize kusuyor. Kur’an ve sünnet ekseninden kopardılar. Çocuklarınıza doktor gibi yaklaşınız. Doktor hastasına bağırmaz, şefkat gösterir. Güzel söz söylemenin, dua etmenin bilimsel olarak faydası açıklanmıştır.” şeklinde konuştu. 

İslamiyet’in kadına verdiği önemi Kur’an ayetleri ve hadisler ışığında dinleyicilere aktaran Hüseyin Arslan, evlilik öncesi, nişanlılık dönemi ve daha birçok konuda tavsiyelerde bulundu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]