Kaybolan küçük çocuğun cesedi çuvalın içinde bulundu

Hendek İlçesi\'nde, geçen Cumartesi günü Uludere Çayı kenarında oynarken ortadan kaybolan ve 3 gün boyunca her yerde aranan 7 yaşındaki Ömer D.\'nin dün gece çuval içinde çıplak haldeki cesedi bulundu.

Mahalle sakinleri, hırsız sandıkları ve sırtında çuval taşıyan kişinin kendilerini görünce kaçmaya başladığını, daha sonra attığı çuvalın içinden de cesedin çıktığını söyledi.

Hendek İlçesi\'nin Başpınar Mahallesi\'nde oturan Ömer D., geçen Cumartesi günü saat 15.00 sıralarında Uludere Çayı kenarında oynarken ortadan kayboldu. Aile, akşam saatlerine kadar çocuklarını bulamayınca polise haber verdi. Polis ekipleri bölgede bulunan bir ilköğretim okulunun güvenlik kamera kayıtlarını incelediğinde Ömer\'in ormanlık alana doğru gittiğini saptadı. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen çocuğun izine rastlanmadı.

Ömer\'in bulunabilmesi için belediye hoparlöründen duyurular yapıldı. Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği ekipleri de 3 gün boyunca Uludere Çayı boyunca ve bölgeye yakın su göletlerinde yaptıkları aramalardan bir sonuç elde edemedi.

Çuvalı atıp kaçtı iddiası

Ramazan\'ın başlaması nedeniyle dün gece sahura kadar evlerinin önünde oturan bir grup mahalle sakini, saat 02.00 sıralarında sırtında çuval bulunan kişiyi gördü. Görüldüğünü fark edince panikleyen şüpheli, bir süre sırtındaki çuvalla kaçmaya çalıştı. Ancak daha sonra çuvalı atarak kaçtı. Çuvalın içinde çalıntı eşya olacağını düşünen mahalleli, içini açıp baktıklarında çıplak haldeki bir çocuk cesedi görünce şoke oldu.

İhbar üzerine olay yerine polis ve Cumhuriyet Savcısı geldi. Cesedin 3 gündür her yerde aranan Ömer D.\'ye ait olduğu belirlendi. Yapılan ilk incelemede, boğularak öldürüldüğü sanılan çocuğun cesedinin çürümeye başladığı belirlendi. Ceset, kesin ölüm sebebinin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu\'na gönderildi. Bölgede bulanan MOBESE kameralarını inceleyen polis kimliği açıklanmayan 60 yaşlarındaki şüpheliyi tespit etti. Polis bu şüphelinin bulunması için araştırmalar devam ediyor.

Günlerdir iyi haber almayı bekleyen Ömer\'in yakınları ise acı haberlere gözyaşına boğuldu.

Hendek ilçesinde öldürüldükten sonra cesedi çuval içinde bulunan 7 yaşındaki Ömer D.'nin cenazesi dedesinin evine getirildi. Küçük çocuğun annesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

62 Evler mevkiinde dün gece cesedi bir çuval içinde bulunan küçük Ömer'in cesedi İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak babaannesinin ilçedeki evine getirildi.

Cenazenin getirilişi sırasında Ömer'in annesi Safiye D. ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Oğlunu son bir kez görmek isteyen anneye cenaze gösterilmedi. Anne Safiye D, yaşadığı acıya daha fazla dayanamayıp bayıldı.

"Çevrede aradık, bulamadık"

Cenaze aracından indirilmeyen cenaze daha sonra Çağlayan Mahallesi’ndeki Çağlayan Merkez Camii’ne getirildi. Ömer'in babası Mustafa D., yaptığı açıklamada, oğlunu 6 Temmuz'da annesi ve kardeşleriyle birlikte annesinin evine getirdiğini söyledi. Oynamak için dışarı çıkan oğlunun akşam saatlerine kadar eve dönmediğini kaydeden Mustafa D., "Cumartesi öğleden sonra kayboldu. Bir daha eve gelmedi. Çevrede aradık. Bulamadık. Polise başvurduk. Kaza geçirmiş olabileceği düşüncesiyle hastaneye gidip sorduk." dedi.

Sırtında cesetle kaçmaya çalışmış

Sahur vakti oğlunu aramak için vatandaşlarla birlikte toplandıklarını söyleyen Mustafa D., şunları anlattı; "Kaybolduğu muhiti arayalım' dedik. Saat 2 civarıydı. Dağıldık. Benim dayım yukarıda oturuyor. Bir dışarı çıktım, çığırtı koptu. Buradan arabalar geçti. Hemen arabaya binip dayımın oraya gittim. Adamı kovalarken gördüm. 'Buradan kaçtı diye hareket' vardı. 'Bir siyah poşette ceset var' dediler. Bir benim çocuk kaybolmuştu. Kim olacak. Yüzde 99 o olacak. Baktırmadılar. Dayımın oğlunun anlatmasına göre gecenin dördünde adam sırtına vurmuş poşeti dayımın oğlunun evinin önünden geçiyor. Dayımın oğlu bakıyor. Hırsız mı? Kim diye sesleniyor. Adam başlıyor kaçmaya. Dayımın oğlu peşinden koşunca kaçan şahıs cesedi atıyor. Şüpheliyi tanımıyoruz. Arama çalışmalarına katılmış. Bizim arama yapacağımızı öğrenince cesedin yerini değiştirmeye çalışmış."

Tek oğlunun öldürüldüğünü dile getiren acılı baba; "Bunu yapan İnsan olamaz. 7 yaşındaki çocuk sana ne yaptı da onu öldürüyorsun. 7 yaşındaki çocuktan ne istedin. Tek varisimi oğlumu elimden aldın." diye konuştu.

3 gündür kayıp olarak aranan Ömer D.'nin cesedini çuval içinde taşıdığı öne sürülen bir kişi, vatandaşlar tarafından durdurulmak istenmiş. Paniğe kapılan şüphelinin kaçarken bıraktığı çuvalın içinde Ömer'in cesedi bulunmuştu.

Ömer’in cenazesi, ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Polis, olayın şüphelisini yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Hendek ilçesinde öldürüldükten sonra cesedi çuval içinde bulunan 7 yaşındaki Ömer D., gözyaşları içinde toprağa verildi.

62 Evler mevkiinde dün gece cesedi bir çuval içinde bulunan küçük Ömer için Çağlayan Mahallesi’ndeki Çağlayan Merkez Camii’nde ikindi vakti tören düzenlendi. Cenaze aracıyla camiye getirilen Ömer'in tabutunu babası Mustafa ve yakınları araçtan alarak musalla taşına kadar taşıdı. Baba Mustafa D., oğlunun tabutu başında gözyaşı döktü.
Baba Mustafa D. ve yakınları camide taziyeleri kabul etti.

Törene Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, vatandaşlar ve ölen çocuğun ailesi ile yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Ömer'in cenazesi Çağlayan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

3 gündür kayıp olarak aranan Ömer D.'nin cesedini çuval içinde taşıdığı öne sürülen bir kişi, sahur vaktinde 62 Evler Mahallesi'nde vatandaşlar tarafından durdurulmak istenmişti. Paniğe kapılan şüphelinin kaçarken bıraktığı çuvalın içinde Ömer'in cesedi bulunmuştu. Polis, olayın şüphelisini yakalamak için çalışma başlatmıştı.

Hendek'te 7 yaşındaki Ömer D.'yi öldürdüğü iddiasıyla aranan 60 yaşındaki katil zanlısı, polis tarafından yakalandı.

Dereye atlayıp polisten kaçmaya çalışan şüpheli, boğazını keserek intihara teşebbüs etti. Yaralanan katil zanlısı, geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye getirildi.

62 Evler Mahallesi'nde dün cesedi çuval içinde bulunan 7 yaşındaki Ömer'i öldürdüğü öne sürülen Ö.A.'nın (60) yakalanması için Sakarya emniyeti seferber oldu. Katil zanlısının yakalanması için ilçeye Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Güven timlerinden oluşan 6 kişilik özel ekip gönderildi. İlçede arazide arama çalışması yapan polis ekipleri, çemberi daralttı. Akşam saatlerinde polis, şüpheliyi Uludere kenarında fark etti. Polisi gören Ö.A. kaçmaya başladı. Dereye atlayan şüpheli yakalanacağını anlayınca bıçakla boğazını kesip intihar teşebbüsünde bulundu.

Yakalanan katil zanlısı, Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ö.A. buradaki müdahalesinin ardından ambulansla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Katil zanlısını hastaneye getiren ambulansa çok sayıda polis ekibi eskortluk ederek güvenlik önlemi aldı.

Başpınar Mahallesi'nde 6 Temmuz'da kaybolan Ömer D.'nin cesedini çuval içinde taşıdığı öne sürülen Ö.A., vatandaşlar tarafından durdurulmak istenmişti. Paniğe kapılan şüphelinin kaçarken bıraktığı çuvalın içinde Ömer'in cesedi bulunmuştu. Yapılan ilk inceleme sonucuna göre Ömer'in boğularak öldürüldüğü düşünülüyor. Küçük çocuğun cinsel istismara uğramış olabileceği ileri sürülüyor.

Hendek'te 7 yaşındaki Ömer D.'yi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 60 yaşındaki katil zanlısı, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 

7 yaşındaki Ömer'i öldürdüğü öne sürülen Ö.A., Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne çıkarıldı. 

Başpınar Mahallesi'nde 6 Temmuz'da kaybolan Ömer D.'nin cesedini çuval içinde taşıdığı öne sürülen Ö.A., vatandaşlar tarafından durdurulmak istenmişti. Paniğe kapılan şüphelinin kaçarken bıraktığı çuvalın içinde Ömer'in cesedi bulunmuştu. Polisten kaçmak için dereye atlayan katil zanlısı, bıçakla boğazını keserek intihar teşebbüsünde bulunmuştu.

Hendek ilçesinde 7 yaşındaki Ömer D.'yi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 60 yaşındaki katil zanlısı tutuklandı.

7 yaşındaki Ömer'i öldürdüğü iddiasıyla dün polis tarafından yakalanan Ö.A., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorgusunun ardından Hendek Adliyesi'ne sevk edildi. Katil zanlısının adliyeye çıkartılışı sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı. Ö.A, nöbetçi mahkemece tutuklanarak Sakarya L Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Başpınar Mahallesi'nde 6 Temmuz'da kaybolan Ömer D'nin cesedi, önceki gün çuval içinde bulunmuştu. Cesedi çuval içinde taşıdığı öne sürülen ve vatandaşların fark etmesi üzerine çuvalı bırakıp kaçtığı iddia edilen katil zanlısı Ö.A., dün Başpınar Mahallesi'nde polis tarafından yakalanmıştı. Katil zanlısı, boğazını keserek intihar teşebbüsünde bulunmuştu.

Hendek ilçesinde 7 yaşındaki Ömer D.'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan katil zanlısı Ö.A.'nın (60) resmi nikahlı eşinden 38 yıldır haber alınamadığı ortaya çıktı.

Resmi nikahlı eşi için kayıp başvurusunda bulunmadığı öne sürülen katil zanlısının dini nikahlı ikinci eşinden olan 4 çocuğunu da resmi nikahlı eşinin üzerine kaydettirdiği ileri sürüldü.

Başpınar Mahallesi'nde 6 Temmuz'da kaybolan 7 yaşındaki Ömer'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ö.A.'nın soruşturmasını yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ilginç bir olayla karşılaştı.

Soruşturmada, katil zanlısının A.A. (57) isimli kadınla resmi nikahının bulunduğu, ancak K.H. isimli kadınla dini nikahlı yaşadığı tespit edildi.

Boşanmak istemiş ama eşine ulaşamamış


Katil zanlısının sorgusunda 1975 yılında evlendiği A.A.'nın 3 ay sonra kendisini terk edip yasal olmayan yollardan Almanya'ya gittiğini ve bir daha kendisinden haber alamadığını, boşanmak için dava açtığını, ancak eşine ulaşılamadığı için boşanamadığını söylediği iddia edildi. Katil zanlısı Ö.A.'nın dini nikahlı eşinden olan 4 çocuğunu resmi nikahlı eşi A.A,'nın üzerine kaydettirdiği öne sürüldü.

Ailesinin haberi yok

Cinayet büro ekipleri 38 yıldır haber alınamadığı ileri sürülen A.A.'nın ailesiyle de görüştü. Ailenin, Ö.A,'ya bir kaç kez kızlarını sordukları, Ö.A,'nın da kızlarının yurt dışına gittiğini kendilerine söylediğini belirttikleri öne sürüldü. Ailenin de haber alamadıkları kızları için kayıp başvurusunda bulunmadıkları iddia edildi. Artan şüpheler üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı olaya el koydu. Cinayet Büro ekipleri, 38 yıldır haber alınamayan A.A.'nın akıbetini araştırıyor.

Başpınar Mahallesi'nde 6 Temmuz'da kaybolan Ömer D.'nin cesedi, önceki gün çuval içinde bulunmuştu. Cesedi çuval içinde taşıdığı öne sürülen ve vatandaşların fark etmesi üzerine çuvalı bırakıp kaçtığı iddia edilen katil zanlısı Ö.A., önceki gün Başpınar Mahallesi'nde polis tarafından yakalanmıştı. Katil zanlısı, boğazını keserek intihar teşebbüsünde bulunmuştu.

Ö.A.'nın sorgusunda kendisinden para isteyen çocuğu evine çağırıp top verdiğini, topla oynayan çocuktan gitmesini istediğini, gitmesi için iteklediği sırada düşüp başını çarptığını, sonrasında çocuğu iple boğarak öldürdüğünü söylediği iddia edildi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]