"Kaybetmek Üzereyiz Farkında mısınız?"

Sakarya Üniversitesi'ne bağlı Toplum Gönülüleri Vakfı, dün Çark Caddesi'nde deprem gerçeğinin unutulmaması adına bir yürüyüş gerçekleştirdi.

7-25 yaş arası duyarlı bir gençliğin oluşumuna katkıda bulunmak isteyen ve gençlerin yaratabileceği sinerjiye inanan SAÜ'ye bağlı Toplum Gönüllüleri Kulübü, kalabalık bir grup ile ellerinle pankartlarla yürüdü.

Hazırlıklı Olmak Zorundayız

Sakarya Toplum Gönüllüleri adına açıklama yapan Hakkı Deniz, yürüyüşü deprem gerçeğine dikkat çekmek için yaptıklarını belirterek, "Deprem esnasında yapılan hareketleri yürüyüş boyunca pandomim şeklinde yaptık. Sallantı anında yapılacak hareketler, kendimizi koruma pozisyonu, deprem sonrası yerde yürüme hareketleri yaptık. Bu hareketlerle arama kurtarmanın önemini göstermeye çalıştık. Amacımız depremi yaşamış olan Sakarya halkının dikkatini çekmek ve depremi unutturmamak, korunma yollarını hatırlatmaktı. Halkımız bu konuda çok duyarlı. Depremin unutulduğunu ya da acılar yüzünden unutulmaya çalışıldığını düşünüyoruz. Acılarımız olsa da deprem felaketine hazırlıklı olmak zorundayız. Biz AKUT'tan eğitim alarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca yarın sabah Aşağı Kirazca İlköğretim Okulu'nda deprem tatbikatı yapacağız ve okuldaki sıraları yenileyeceğiz" dedi.  

Bir Çok İnsan Öldü

1999 depreminde bir çok insanın yitip gittiğinin altını çizen Toplum Gönülüleri Vakfı; bir daha can kaybının olmaması için insanları duyarlı davranmaya çağırdı.

Deprem Tatbikatı Yapıldı

Deprem tatbikatının da yapıldığı yürüyüşte, depreme dikkat çekmek için yüzlerini boyamış SAÜ öğrencileri, yürüyüşün ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]