Kayan Tır, D-100 Trafiğini Felç Etti

Kar yağışının etkili olduğu ilimizde, kayan bir tır nedeniyle ulaşıma kapanan D-100 Karayolu İstanbul yönünde ulaşıma yeniden açıldı. Yolun kapanması sebebiyle kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Edinilen bilgiye göre, D-100 karayolunun Esentepe mevkiinde kar tutan yolda kayan bir tır İstanbul yönünde yolu trafiğe kapadı. Bu sırada TIR'a çarpmamak için frene basan bir cipte yoldan çıkarak ağaçlık alana uçtu. Trafik polisleri kendi imkânlarıyla kurtulamayan tır için çekici talebinde bulundu. Oluşan araç kuyruğu nedeniyle çekici olay yerine gelemedi. Bunun üzerine bölgede küreme ve tuzlama çalışması yapan karayollarına ait bir küreme aracı kayan TIR'ı yoldan kaldırdı. Tuzlama çalışmasının ardından 45 dakika süreyle ulaşıma kapanan yol yeniden trafiğe açıldı. Yolun kapanması sebebiyle kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu görüldü.

Sakarya Kriz Merkezi'nden sorumlu Vali Yardımcısı Adem Saçan, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolunun bulunmadığını söyledi. Saçan, İl Özel İdaresi ekiplerinin bölgelerinde karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]