Katre'nin Bu Sayısındaki Konu: Sakarya Turizmi

Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu, Yayın ve İletişim Kulübünün hazırladığı "Katre"nin, üçüncü sayısı “Sakarya Turizmi” kapak konusu ile okuyucuların beğenisine sunuldu.

İlk sayısı Ocak 2008’de çıkan Katre, UNESCO’nun 2008 yılını “Mevlana Yılı” ilan etmesi nedeniyle “Mevlana”, Haziran 2008’de yayınlanan ikinci sayısında ise kamuoyunda geniş yankı bulan “Küresel Isınma” kapak konusu ile çıkmıştı. Katre yayın ekibi son sayısında ise, “Sakarya’nın turizmin her çeşidinin yapılabileceği bir yer olmasına rağmen turizmde hak ettiği yerde olmadığını” düşünerek Sakarya Turizmi”ni kapak konusu edindi.

Kendisi ile yapılan röportajı derginin sayfaları içerisinde bulabileceğiniz İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yorulmaz “Sakarya’da oturup da Beşköprü’yü, Taraklı’yı, II. Beyazid Köprüsü’nü, Harmantepe’yi, Şeyh Müslihiddin’i, Acarlar Gölü’nü görmeyen çok insan var.” görüşünü dile getiriyor. 

Kapak dosyasında ayrıca Sakarya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burhanettin Zengin’in “Sakarya’da Faaliyet Gösteren Turizm İşletmeleri” başlıklı yazısı da okuyucularını bekliyor.

Okulda düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin ve haberlerin yer aldığı derginin “Yerel Yönetimler” bölümünde Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile yapılan röportajda Süleyman Dişli Adapazarı, belediyecilik, turizm hakkındaki düşünce ve projelerini okuyucularla paylaşıyor.

Yeni ilçe Serdivan’ın deneyimli kaymakamı Fahri Keser ile yapılan röportajın da yer aldığı dergide Yerel Tarih Araştırmacısı İrfan Nişancık’ın yazısı ile okuyanlara “Tarihi Çark Caddesi”nde keyifli bir gezintiye çıkma imkânı sağlanmış.

Rehberlik sayfasında Zaman Yönetimi konusunda yazdığı yazı ile Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat İskender, zamanın nasıl yönetileceğini, zaman yönetiminde karşılaşılan engeller ve bunlarla baş etme yollarını aktarıyor.

Dergide ayrıca bilim, teknoloji, kültür ve sanat dünyasındaki başlıca gelişmelere de yer verilmiş. Posta Kutusu bölümünde öğrencilerden dergiye gönderilen resim, şiir, fıkra ve bilmeceler; Mezun Görüşleri bölümünde mezunların okulları hakkındaki görüşler yer almış. Atatürk köşesinde ise iltimas hastalığını konu edinen hatırası okuyucuların beğenisine sunulmuş.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]