Katlı Pazar'a yeni düzenleme

Haftanın 7 günü açık olan Adapazarı Katlı Pazar yerinde vatandaşların daha rahat alışveriş yapabilmeleri için tezgahlar olması gerektiği sınıra çekildi.

Zabıta tarafından tebligatla uyarılan pazarcı esnafının çoğu uygulamadan memnun olurken, bu sabah yapılan denetleme ile birlikte dükkanlarının önüne malzemelerini çıkaran ve vatandaşların yolunu işgal eden çevre esnaflar da uyarıldı.

Esnaflara uyarı

Adapazarı Katlı Pazar’da bugün itibariyle vatandaşın daha rahat alışveriş yapabileceği bir alan oluşturmak amacıyla Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ve Pazarcılar Derneğinin ortak çalışmasıyla tezgahların boyutlarında düzenleme yapıldı. Bu sabah yapılan denetlemede vatandaşın yolunu işgal eden tezgahların sahipleri uyarıldı ve tezgahlarını olması gereken seviyeye çekmeleri istendi. Uygulamadan genel olarak memnun olduğunu belirten esnaflar ise yeni düzenlemenin pazarı canlandıracağını düşünüyorlar.

"İnsanlar omuz omuza alışveriş yapıyor"

Uygulama ile ilgili Adapazarı Katlı Pazar esnaflarından Erdoğan Taşdemir, “İşgal edilen alan oldukça fazla. İnsanlar omuz omuza alışveriş yapıyorlar. Ben bu uygulamayı çok haklı buluyorum insanlar rahat rahat alışverişlerini yapmalı” derken, pazarda tavuk satan esnaflardan biri olan Ferit Yıldız ise, “Çok güzel bir uygulama. Hem bizim açımızdan iyi oldu hem de müşteri açısından. Müşteri rahat ettiği için artık koşar adım değil rahat rahat alışverişini yapıyor. İşlerimizde de daha ilk günden artış var” dedi.

Suat Asımdöner isimli pazarcı esnafı ise, “Allah razı olsun. Çok rahat ettik bu uygulamadan çok memnunuz. Sabah zabıtalarımız geldi bizi güzelce uyardılar ve olması gerekeni söylediler. Bu ilgiden çok memnunuz. Vatandaşların yolu açıldı. Pazar ferahladı” diye konuştu.

Memnun olmayanda var


Uygulamadan memnun olanlar kadar olmayanlarda var. Uygulamanın esnafı zarara sokacağını düşünen baharatçı Enes İnan, “Esnaf malını göstermezse satamaz ki. Biz malımızı sergileyerek satan esnafız. Alanımız daraldığında biz malımızı arkaya çekmek zorunda kalıyoruz ve müşterimiz bunları göremiyor” diyerek, tepkisini ortaya koydu. Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Kabacan ise şunları söyledi:
“Bu uygulamaya bütün esnaf uymak zorunda çünkü pazarımızın etrafını çeviren bir marketler zinciri var. Bizim amacımız bu marketlere müşteri yollamamak. Bunun için de pazarımızı müşterilerin rahat rahat alışveriş yapabileceği bir yer haline getirmek zorundayız. Bu daha başlangıç. İlk olarak yaptığımız bu uyarıdan çevre düzenlemesi ve iç düzenlemeye de devam edeceğiz. Biz üç gün önce bir denetleme yapıp arkadaşlarımızı bu uygulama hakkında bilgilendirip alanını aşan esnaflarımızı uyardık. Şu anda genel olarak herkes uygulamaya destek veriyor. Fakat uymayanlar da var ama bu iki üç kişi yüzünden pazarın zarar görmesine izin veremeyiz. Zaten bu uygulamayı biz istedik. Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler üzerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçtik ve bu düzenlemeyi hayata geçirdik.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]