Katlı Pazar esnafı kan ağlıyor

Adapazarı’ndaki Katlı Pazar esnafı işlerin durgun olmasından dolayı yakınıyor. 

Alışveriş merkezlerinin kentlerin merkezlerinde açılmasıyla süper marketlerin cazibe haline gelmesi zaten güç şartlar altında ticaret yapan küçük esnafın da belini büktü.

Konuyla ilgili konuşan pazarcı esnafı Fehmi Yakup, “Piyasa çok durgun, ufak esnaf pazarda iş yapamıyor. Süpermarketlerin Pazar’ın önünde sebze ve meyve tezgahları kurduğu için bize müşteri gelmiyor zor durumda kalıyoruz. Ev kirası, dükkan kirası ve çocuklarımızın giderlerini zor karşılıyoruz esnaf çok zor durumda” ifadelerini kullandı.

En fazla domates ve biberin fiyatında artış olduğunu söyleyen esnaf Arif Kınalı ise, “Soğukların gelmesiyle birlikte fiyatlarda bir yükselme var. Satışlar yarı yarıya düştü eskisi gibi satış yapamıyoruz. Biz marketler gibi haftalık değil de günlük mal sattığımız için müşteriler genellikle marketlerden alış veriş yapmayı tercih ediyorlar ve esnafımız pazarda iş yapamıyor. Domatesin fiyatı 1 TL’den 3 TL’ye yükseldi, biber ise 1 TL’den 4 TL’ye yükseldi satışlarımız yarı yarıya düştü” dedi. Esnaf bu durum karşısında gerekli mercilerin bir an önce fiyatlara el atmasını dört gözle bekliyor.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]