Katlı otoparkta sona yaklaşılıyor

Katlı Otopark Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Sadece yeni bulvarları, şehre yeni giriş kapılarını, köprüleri, bağlantı yollarını, asfalt çalışmalarını ulaşım geleceğimiz için yeterli bulmuyoruz.

Katlı otoparklar gibi uzun vadeli ulaşım yatırımlarını da şehre kazandırmayı önceliğimiz olarak görüyoruz. İnşallah ilk katlı otoparkı bu yıl içerisinde tamamlayacağız” dedi. Toçoğlu benzer projeler için de hazırlıkların başlatıldığını müjdeledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı şehir merkezinde yapımı devam eden Katlı Otopark Projesi ile ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. İl Müftülük Binası’nın yanında yükselen projede çalışmaların aralıksız devam ettiği bilgisini paylaşan Toçoğlu, “Şehir içi parklanma konusunda atacağımız adımlara inşallah bu projemizle güzel bir başlangıç yapmış olacağız. Şehrin muhtelif bölgeleri için benzer katlı otopark projelerimiz de söz konusu olacak. Hazırlıklarımız başladı. 350 araç kapasiteli ilk katlı otoparkta şuan kaba inşaat çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Ulaşımı a’dan z’ye yapılandırıyoruz

Başkan Zeki Toçoğlu takipçileri ile şu mesajları paylaştı: “Büyükşehir Belediyesi olarak parklanmanın trafiğe olumsuz etkilerini asgari seviyelere indirmek için kapsamlı bir çalışma başlattık. Ulaşım Master Planı verileri ve diğer analizler, kişi başına düşen araç sayısının artmasıyla bu gibi projeleri zaruri hale getiriyor. Ulaşım, bütüncül bir anlayış izlediğimiz, en ince ayrıntısına kadar belirli bir sistem dahilinde ilerlediğimiz bir başlık. Ulaşımı A’dan Z’ye yeniden yapılandırmak adına ekibimizle gerekli tüm tespitleri yaptık ve yapıyoruz. Birincil ihtiyaçlara dönük elimizde ayrıntılı bir ajandanın var olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

Uzun vadeli yatırımlar

“Elbette şehrimiz için atacağımız birçok yeni adım var. Ulaşım altyapımıza dair tüm veriler çerçevesinde gerekli adımları bir bir atıyoruz. Sadece yeni bulvarları, şehre yeni giriş kapılarını, köprüleri, bağlantı yollarını, asfalt çalışmalarını ulaşım geleceğimiz için yeterli bulmuyoruz. Katlı otoparklar gibi uzun vadeli ulaşım yatırımlarını da şehre kazandırmayı önceliğimiz olarak görüyoruz. İnşallah şehir merkezine kazandıracağımız ilk katlı otoparkı bu yıl içerisinde tamamlayacağız.”
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]