Katıldıkları seminerde, kanser olduklarını öğrendiler

Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) ve Erenler Belediyesi\'nin iş birliğiyle düzenlenen kanser tarama ve eğitim seminerleri 36 haftayı geride bıraktı.

Şimdiye kadar yapılan seminerlerde kanser taraması yapılan 6 kadına erken teşhis konulduğu ve tedavilerine başlanıldığı öğrenildi.

Bu hafta 36’ıncısı Bağlar Mahallesi\'nde gerçekleştirilen kanser tarama ve eğitim semineri Yavuz Selim Camii Derneği\'nde gerçekleştirildi.

Kadınlara yönelik gerçekleştirilen seminerde konuşan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Çalışmalarımızı örnek alarak kanser tarama ve seminer çalışması yapan belediyelerimizin olması, bizleri çok mutlu etti. Şimdiye kadar 3 bin 900 bayana kanser taraması yapıldı. Bu taramalar sonucu 6 bayana, erken teşhis konularak tedavileri başladı. 6 bin 890 bayan, kanser hakkında bilgilendirildi” şeklinde konuştu.

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlu Doktoru Filiz Mustan ve Hemşire Gülhan Yazıcı tarafından slayt eşliğinde düzenlenen seminer ile kadınlara kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı. KETEM’in amacının tanımlanmış risk gruplarına yönelik oluşturulan tarama programları standartları ile kanserlere erken dönemde tanı konulması ve gerekli birimlere sevki yapılarak tıbbi, ruhsal ve sosyal yönlendirmeyi amaçladığı belirtildi. Seminer sonrasında kanser tarama programına katılmak isteyen bayanlar kayıtlarını yaptırarak tarama testine katıldılar.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]