Kat artışı talebine ret kararı

Kaynarca Belediyesinin meclis toplantısında kat artışı talebi reddedildi.

Belediye Meclisinin Ocak ayı toplantısı Belediye Başkanı Zeynur Özel başkanlığında toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda Orta Mahalle\'de arsası bulunan vatandaşların kat artışlarıyla ilgili talepleri görüşüldü. Konuyla ilgili  meclis üyeleri Yusuf Mut, Ramis Memiş ve Kenan Akçan\'dan oluşan İmar Komisyonu\'nun raporu okundu.

Komisyon kararına göre, Domuz Bayırı mevkii ile dere kenarında bulunan arsalar hakkındaki kat artışları talepleri kabul edilmedi.

Kasım ve Aralık aylarındaki meclis toplantılarında gündeme gelen Orta Mahalle Domuz Bayırı mevkiinde kat sınırlamasının 3\'ten 4\'e, aynı mahalledeki derenin kenarında ise 2\'den 3\'e yükseltilmesi talep edilen imar planı değişiklikleri komisyona havale edilmişti.

Komisyonun talepleri kabul etmemesinin gerekçesi olarak yolların genişletilmesi gerektiği ve bunun için kamulaştırma gerektiren yeni plan yapılmasının zorluğu ile zemin etütlerinin uygun olmaması gösterildi.

Toplantıda 2014 yılında meclis günleri ve saatlerinin değiştirilmemesine, toplantıların kameraya alınmasına ve belediyede çalışan sözleşmeli işçilerin sürelerinin uzatılmasına oy birliği ile karar verildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]