KASİAD'ın Bitirilemeyen Yola Tepkisi

Karasu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Av. Recep Özdemir, ihalesinden itibaren 13 yıl geçmesine rağmen 50 kilometrelik yolun bir türlü bitirilemediğini söyledi.
 
KASİAD'da düzenlenen, Karasu ve Kocaali ilçelerinin sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Özdemir, Karasu-Adapazarı Karayolunun 1995 yılında ihale edildiğini belirterek, yola ilk kazmanın 1996 yılında vurulduğunu hatırlattı. Yolun il merkezini kuzey bölgelerine bağladığını ve toplam 4 tane ilçenin ulaşımını sağladığını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti: ''50 kilometrelik yol, ihalesinden itibaren 13 yıl geçmesine rağmen bir türlü bitirilememiştir. Diğer ilçelerimizde, örneğin; Akyazı-Dokurcun arası ve yeni ihale edilmesine rağmen Kaynarca-Adapazarı arası yol son sürat devam ederken bizim yolumuzun bir türlü bitirilememesini anlamakta zorluk çekiyoruz. Yol 9 tane hükümet eskitti. Biz artık hükümetlerin değil, yolun eskimesini istiyoruz. Biz Sakarya'nın kuzeyi olarak rahat bir ulaşımı hak ettiğimizi düşünüyoruz. Yol bizim için olmazsa olmazımızdır. Bunun için gereken neyse yapmaya hazırız.''

Toplantı sonunda yol ve köprü sorunlarını takip etmek üzere Ali Sezer, başkanlığında beş kişilik bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.

16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]