"Kardeşlik Yürüyüşü"

“Kardeşlik Yürüyüşü” adını verdiği eylemiyle Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamları protesto etmek için Ankara’dan İstanbul’a yürüyen Ankaralı esnaf İbrahim Çolak, Sakarya’ya ulaştı.

2 Eylül’de Ankara Hacı Bayram Camii önünden ailesi ve arkadaşları tarafından uğurlanan İbrahim Çolak, Sakarya’ya ulaştı. Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde Sakarya halkı ve gazeteciler tarafından karşılanan Çolak, Kahire’nin Rabiatül Adeviyye Meydanı\'ndaki darbe karşıtı göstericilere müdahalede hayatını kaybeden Esma el-Bilteci\'nin yaşında kızı olduğunu, Esma\'nın ölümünün ardından kardeş kavramını sorguladığını ifade ederek, "Bismillah dedim ve sabah namazı sonrası yola çıktım. Ankara\'dan yürüyüşüme başladım. Kendi tarafımı belli etmek için bu yürüyüşe başladım. Kendi orduları tarafından katledilen Suriye ve Mısır halkının yanında olmak için, Müslüman kardeşlerimizin acısına ortak olmak istedim. Bu Müslüman olmanın şiarıdır. Oradaki kardeşlerimiz mağdur ve mazlumlar. Beni takip eden kardeşlerimiz var. Bu benim kendi eylemim. Bunu bencillik anlamında söylemiyorum" diye konuştu.

Müslüman insanların mazlum kardeşleri için dertlenmeleri gerektiğini vurgulayan Çolak, "Önümüzdeki hafta pazar günü İstanbul Fatih Camii\'nde olacağım” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]