Kardeşini yaşatmak için fındık işçiliği yapıyor

Marmara Depremi\'nde enkazdan çıkan Tuncay Yetkin, kemik erimesi hastası olan kardeşi Tuğba Yetkin’in ilaç masraflarını karşılayabilmek için Sakarya’da fındık işçiliği yapıyor. Tek derdinin kardeşini yaşatmak olduğunu belirten Yetkin, tüm hayırseverlerden yardım bekliyor.

Gölcük Depremi\'nde enkaz altında kalan ve yaklaşık 10 yıldır omuriliğinde meydana gelen kayma ile uğraşan ağabey Tuncay Yetkin, “Benim de ameliyat olmam gerekiyor ama ben önemli değilim. Kardeşim kurtulsun yeter” diye konuştu.

Kardeşinin 1,5 yaşında iken havale geçirdiğini belirten Yetkin, “Kardeşim ateşlendiğinden beri bu şekilde. Yardımsever bir ağabeyimizin sayesinde kardeşimi yurt dışında bir hastaneye yatırdık. 3 ayda bir olması gereken iğnesi var. Devlet bunun yüzde 70’ini karşılıyor. Geri kalan kısmını da ben ve annem fındık işçiliği yaparak ödemeye çalışıyoruz ancak yetiremiyoruz. Hayırseverlerden kardeşim için yardım bekliyorum” dedi.

"Her ay pil takılması gerekiyor"


Omuriliğinde kayma olduğu için iş bulmakta güçlük çektiğini de belirten Yetkin, “Beni hastalığımdan dolayı normal işlere almadıkları için genelde mevsimlik işlere gidiyorum. Akyazı’ya da annem ile birlikte fındık toplamaya geldik. Kardeşim son bir yıllık tedavinin ardından kurtulacak. Ben hiç önemli değilim. Önemli olan kardeşimin durumu, iyi olması, yaşama tutunması. Her ay pil takılması gerekiyor, ben de o parayı çıkarabilmek için çalışıyorum ama olmuyor, yetiremiyorum. Ben kendim için bir şey istemiyorum, benim tek isteğim kardeşimin yaşaması için her ay yurt dışına gönderilmesi gereken ilaç parası. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]