Karayolları kavşağı kapatmak isteyince esnaf ayaklandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 1 ay önce Zirai Aletler Sanayi Sitesine yaptırılan kavşağı kapatmak isteyen Karayolları Genel Müdürlüğü’ne tepki gösteren sanayi esnafına Sakarya Esnaf Ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Alişan da destek verdi.

Zirai Aletler sanayisine Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan kavşağı kapatmak isteyen Karayolları Genel Müdürlüğü’ne tepki olarak bir basın açıklaması yapan SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Yerel yönetimlerin talebi üzerine açıldı bu kavşak. Esnafın sesinin duyulmasını istiyoruz. Karayolları’nın çaktığı kazığı biz kesmeye devam edeceğiz. Belediye bizim yanımızdadır. Bu kavşak ve yol köylüyü, esnafı, tüm vatandaşlarımızı rahatlatıyor. Karayolları yetkileri bir daha gelecekler. Karayollarının hizmetleri göz ardı edemeyiz. Ama karayolları bu yola asla asfalt atmadı. Bu yollarda ışık olmadığı zamanlarda insanlar öldü. Kanuna aykırı hiçbir şey yapmıyoruz. Karayolları insafa gelmeli. Şehrimize yapılan bu hizmet kapatılmamalıdır. Binlerce insanın ekmek kaynağıdır bu yol. Biz buradayız. Nöbet tutacağız. Önümüzde tehlikeli iki gün var. Bunlar Cumartesi ve Pazar. Geldiklerinde gerekli müdahaleyi yapacağız. Bu güzel ve verimli kavşağı kapattırmayız “ dedi.

Yolda nöbet tutmaya başladılar

Süleymanbey Mahallesi temsilcisi Muammer Genç ise yaptığı konuşmada, “ Bu yol açılmadan önce ambulans ve 110 ekipleri Tekeler Mahallesinden giderek buraya ulaşıyordu. Bu yol olmadan önce kaç tane insan 112 ekiplerinin yetişemediğinden dolayı öldü. Karayolları insafa gelip bu yolu kapatmamalıdır. İnsanlara rahat bir nefes aldırıyor. Kesinlikle burada nöbetteyiz” dediler.

Basın açıklamasının ardından başta SESOB Başkanı Hasan Alişan ve esnaf yol kenarında nöbet tutmaya başladı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]