Karavancılar, Antik Maden Deresi'nde buluştu

Asya Karavan Grubu\'na mensup 30 karavancı, Karasu Antik Maden Deresi\'nde buluştu. Karavancılar, Maden Deresi kamp alanında 3 gün süresince konaklayacaklar.

Karavancı Şaban Mergül öncülüğünde düzenlenen ve Antik Maden Deresi\'nde buluşan 30 karavancı 3 günlük kamp yapacaklar. Kampa; Türkiye Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Erdal Ötügen, Asya Kamp ve Karavan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ertuğrul’da katıldı.

Asya Kamp ve Karavan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ertuğrul şunları söyledi; "Dostlarımızla antik Maden Deresi\'ne geldik. İstanbul, Bursa ve Sakarya’dan gelen karavancılarla burada buluştuk. Burası gerçekten muhteşem bir yer" dedi.

"
Karavancılık bir yaşam biçimidir"

Başkan Ertuğrul ise; "Karavancılık bir yaşam biçimidir. Doğada yaşamak, kentleşmenin sıksık ruhsal yapısından bir an içinde olsa kurtulmak ve farklı kültürleri tanımak ve yaşamak bizleri bir araya getiren önemli öğelerdir. Kültürel olarak paylardır" dedi.

Türkiye Kamp ve karavan Federasyonu Başkanı Erdal Ötügen de şunları söyledi; "Bizler baharla birlikte gezilere başlıyoruz. Buraya daha evvel hiç gelmemiştik. İlk defa geliyoruz. Şu anda 18 karavanla geldik ve 12 karavan daha gelecek. Ülkemizin alternatif karavancılık turizmini ülkeye tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

Ötügen sözlerini şöyle tamamladı; "Ayrıca karavan turizmin en büyük özelliği ise alt yapısı olmayan bir sektördür. Hiç bir tesise ihtiyacımız yoktur. Düz bir alan ve bu alana elektrik, su ve tuvalet koyun, işte ihtiyacımızın hepsi bu kadar. Ayrıca karavancı yöre insanını kazandırır. Gittiği yere para bırakır. Yöre insanı kazanır."

Karavan ve kamp turizmi için Antik Maden Deresi\'nin çok uygun olduğunu belirten Ötügün, "Karavancılık doğa ve çevreyi sevmektir. Burada lüks yoktur. Doğa ve doğanın tüm güzelliği vardır" dedi.

Antik Maden Deresi Turistik İşletme Müdürü Soner Kazancı ise şunları söyledi; "Karavancıların kampımıza gelmeleri bizleri oldukça mutlu etmiştir. Kamp yapan karavancılara her türlü imkânları sunuyoruz. Su elektrik gibi bir takım ihtiyaçları karşılıyoruz."

Karasu’nun turizimden hak ettiği değeri alamadığını ifade eden Kazancı;

"Karasu turizm açısından büyük değerlere sahip olsa da pastadan hak ettiği payı alamıyor. Avrupa en ufak değerini ön plana çıkartarak fayda sağlarken bizler sahip olduğumuz değerlerin üzerini kapatıyoruz. Bölgede Antik Maden Deresi Turizm Tesisleri olarak tarihi yapıları ön plana çıkartmak için gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Karasu’nun karavan turizminden gereken payı alması ve gelen yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapabilmesi için bu tesisi hizmete soktuk."

İnsana verilen değeri projelere de yansıtarak çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Kazancı, bu anlayışımızın meyvesini almaya başladık. Bizim için bu bir başlangıç olacak, daha kaliteli hizmet anlayışıyla insanları Antik Maden Deresi\'nde gülümsetmeye devam edeceğiz diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]